Politicienii au opinii împărțite privind rezultatele alegerilor locale noi la Chișinău și Bălți

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Reprezentanții diferitor partide politice au opinii împărțite referitor la alegerile locale noi din municipiile Chișinău și Bălți. În timp ce liberalii și liberal-democrații consideră că victoria lui Andrei Năstase în capitală a demonstrat că Moldova merge mai departe spre UE, socialiștii consideră că primarul ales al capitalei nu se va descurca în funcție. Declarațiile au fost făcute în cadrul emisiunii „În Profunzime” de la postul de televiziune Pro TV Chișinău, transmite IPN.

Vicepreședintele Partidului Liberal, Valeriu Munteanu, susține că turul întâi al alegerilor locale a fost extrem de politic, iar turul doi a fost extrem de geopolitic. „Oamenii din Chișinău, care rămân a fi vârful de lance al democrației din Republica Moldova pentru mergerea noastră mai departe către Uniunea Europeană, inclusiv prin acest vot, au spus că suntem europeni, că trebuie să mergem către UE, că nu trebuie să cedăm capitala nici lui Dodon, nici lui Plahotniuc”, a afirmat Valeriu Munteanu. Despre alegerile din Bălți, vicepreședintele PL spune că vorbitorii de limbă rusă s-au pătruns de ideea că Partidul Socialiștilor nu sunt autonomi în deciziile lor.

Iurie Țap, deputat liberal-democrat, consideră că acum Andrei Năstase, primarul ales al municipiului Chișinău, are nu doar răspunderea personală, dar și a partidului pe care îl reprezintă – Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, precum și a Partidului Acțiune și Solidaritate și a Partidului Liberal Democrat, cu care a făcut alianță în aceste alegeri. „Eu cred că Andrei Năstase o să demonstreze că a venit să lucreze pentru oraș și o să lucreze cu toate fracțiunile, cu toate formațiunile, inclusiv cu puterea centrală”, a afirmat Iurie Țap.

Vladimir Țurcan, deputat al Partidului Socialiștilor, este de părere că alegerile locale se deosebesc esențial de cele parlamentare. Parlamentarul menționează că a constatat cu regret că drept urmare a alegerilor locale au avut de pierdut atât chișinăuienii, cât și bălțenii. Potrivit lui, primarii aleși nu vor reuși, dar nici nu doresc să facă nimic în funcție. „În viziunea dumnealor, ei se văd deja în campania electorală parlamentară. Problemele cetățenilor cum sunt așa și vor rămâne. Primarii aleși la Chișinău și Bălți, cu regret, nu au experiență de administrare a gospodăriilor mari cum sunt aceste orașe”, a menționat politicianul. În opinia socialistului, aceștia nu au echipele necesare și nici viziuni concrete de administrare.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...