(VIDEO) Barack Obama a luat masa cu bunica sa adoptivă și sora vitregă, în Kenya

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, a participat la un dineu informal cu bunica adoptivă, cu sora lui şi cu alţi membri ai familiei, imediat după sosirea în Kenya, ţara în care a trăit tatăl său.

Barack Obama a sosit vineri seară în Kenya, în prima vizită efectuată în calitatea de preşedinte în ţara natală a tatălui său. Avionul prezidenţial american a aterizat vineri seară pe Aeroportul internaţional Jomo Kenyatta din Nairobi, unde au fost luate măsuri speciale de securitate. După ce a fost întâmpinat de preşedintele Kenyei, Uhuru Kenyatta, şi de alţi oficiali de rang înalt, Obama a fost dus în centrul oraşului Nairobi, pentru un dineu informal.

Preşedintele Statelor Unite a luat masa cu bunica adoptivă – căreia i s-a adresat cu „Buni” sau „Mama Sarah” – cea care l-a crescut pe tatăl său, Barack Hussein Obama sr., un fost oficial guvernamental kenyan decedat în 1982, la vârsta de 46 de ani. La dineu au fost prezente şi alte rude ale preşedintelui SUA, inclusiv sora sa vitregă, Auma Obama.

Barack Obama va sta trei zile în Kenya, unde va participa la Summitul Global al Antreprenoriatului (GES), după care se va deplasa în Etiopia.

Autorităţile kenyene au luat măsuri drastice de securitate pentru a elimina riscul atacurilor teroriste şi al altor infracţiuni.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...