Tot în Liga Campionilor ne va reprezenta şi antrenorul Alexandru Spiridon, care este secundul tehnicianului român Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk. Ucrainenii vor avea un debut de foc în turul trei al competiţiei, întâlnind marţi, la Istanbul, gruparea turcă Fenerbahce.

În Europa League, mijlocaşul moldovean Eugen Zasaviţchi, a ratat calificarea în turul al treilea. Formaţia sa, Trakai din Lituania, a fost eliminată de fosta adversară a lui Saxan Ceadâr Lunga din prima rundă, Apollon Limassol. Ciprioţii au câştigat cu 4-0 în tur, iar în returul de la Vilnius a fost egal, 0-0. Zasaviţchi a jucat 78 de minute.

O altă soartă a avut portarul moldovean Dumitru Stăjilă de la formaţia albaneză Kukes. Albanezii s-au calificat în runda a treia după ce i-au eliminat pe Mladost Podgorica din Muntenegru. În meciul retur, echipa moldoveanului s-a impus cu 4-2. Stăjilă a jucat toată partida. În turul următor, Kukes va întâlni formaţia poloneză Legia Varşovia, care a eliminat formaţia românească FC Botoşani.

Calificaţi direct în turul al treilea din Liga Europa, turcii de la Istanbul Başakşehir nu-l vor putea utiliza pe fundaşul moldovean Alexandru Epureanu în dubla cu olandezii de la AZ Alkmaar. Căpitanul naţionalei Moldovei este în continuare accidentat.