Un vechi rival îi prezice sfârşitul lui Putin: Vrea să-şi păstreze puterea cu preţul războiului!

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vladimir Putin va face un pas înapoi în 2019 și nu va mai fi președintele Rusiei, a anticipat fostul oligarh al petrolului și unul dintre cei mai proeminenți critici ai Kremlinului, Mihail Hodorkovski.

Într-un interviu acordat publicației ruse Sobesednik, opozantul Moscovei a declarat că „era Putin” se apropie de sfârșit, vorbind, de asemenea, despre conflictul din Ucraina și posibilitatea izbucnirii unui război între Rusia și Occident, arată Newsweek.

Citeşte şi: Sfârşitul lui Putin se apropie mai rapid decât mulţi şi-ar imagina – cum se va produce

„Rusia trăiește în epoci lungi de 15-16 ani. Era lui Putin, după estimările mele, se va termina până la finalul lui 2015. Sfârșitul erei nu înseamnă, bineînțeles, plecarea sa imediată”, a spus Hodorkovski.

Potrivit omului de afaceri, Putin își va duce la sfârșit mandatul actual de președinte, cel de-al treilea, care se termină în 2018, și chiar va candida din nou la cea mai înaltă funcție din Rusia.

„Se presupune că Putin va candida la alegeri și va câștiga. Din punctul meu de vedere, cel mai probabil scenariu este victoria lui Putin la alegerile din 2018 și plecarea sa de la putere în mai puțin de un an”, a menționat acesta.

Hodorkovski este de părere că Vladimir Putin trăiește într-o altă realitate și că atitudinea și acțiunile sale sunt imprevizibile și iraționale.

Citeşte şi: Hodorkovski avertizează că Rusia va trimite separatiştilor avioane şi elicoptere

„Dacă va crede că nu există nicio altă variantă pentru păstrarea puterii în afară de război, atunci războiul este posibil”, a declarat fostul oligarh, adăugând că, în opinia sa, șansele izbucnirii unui război nuclear sunt mici, însă un conflict militar între Rusia și Occident este posibil în Ucraina, dacă Washingtonul trimite arme Kievului.

Fostul oligarh trăiește în exil în Elveția de când a fost eliberat, în 2013, din închisoare, unde a executat o pedeapsă de zece ani pentru evaziune fiscală, spălare de bani și delapidare.

Toate aceste acuzații și condamnarea lui Hodorkovski au fost văzute ca o pedeapsă pentru criticile aduae în mod public președintelui rus Vladimir Putin. Hodorkovski a declarat, totuși, că este dispus să se întoarcă în țara natală și să conducă Rusia.

Citeşte şi: Începutul sfârşitului pentru Vladimir Putin? Bumerangul care-l poate lovi în plin


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...