Vrei să aperi și să promovezi drepturile femeilor în Moldova? Această oportunitate este pentru tine!

Ești tânăr/tânără care se ocupă de promovarea și apărarea drepturilor femeilor în Moldova?
Ești activist/ă, avocat/ă și ai deja o experiență în domeniul apărării și promovării drepturilor femeilor în Moldova?


IREX te invită să participi la proiectul Support to Women Rights Defenders, care va avea o durată de 26 luni și va instrui și susține activiștii în domeniul apărării și promovării drepturilor femeilor în Republica Moldova.


Pentru a participa la proiect trebuie să:
– Lucrezi cu grupuri invizibile de femei (femei purtătoare de HIV/SIDA, migrante, victime ale traficului de persoane, victime ale violenței domestice).
– Faci parte dintr-un grup de inițiativă, care activează în domeniul drepturilor omului, ești membru al unui ONG sau activezi din propria inițiativă.


Scopul proiectului:
Susținere capacităților de lider/ă ale apărătorilor drepturilor femeilor și acoperirea unor necesități pentru promovarea cauzei lor.

Etapele proiectului:
1. Selectarea participanților;
2. Organizarea a trei focus-grupuri pentru identificarea profundă a necesităților participanților;
3. Academia liderilor/liderelor: organizarea a unei serii de training-uri pentru dezvoltarea aptitudinilor de lider în domeniul promovării și apărării drepturilor femeilor;
4. Organizarea unei serii de training-uri regionale, training-uri împotriva burnout-ului, suport în dezvoltarea campaniilor de lobby și advocacy, ale campaniilor mediatice;
5. Oferirea curentă de suport medical, asistență legală și psihologică pentru apărătorii drepturilor omului;
6. Asigurarea participanților cu granturi pentru călătoriile peste hotare, pentru a participa la forumuri naționale, regionale și internaționale;
7. Oferirea de granturi mici pentru cauzele sociale;


Persoanele care doresc să aplice pentru participare la acest proiect, sunt rugate să trimită o scrisoare pe adresa [email protected], unde să prezinte următoarele informații:

Nume Prenume, vârstă, domeniul de activitate (ex. Violență domestică), experiența de activism, denumirea organizației, dacă aplică la proiect în calitate de reprezentant al unui ONG, numărul de telefon și adresa de email.


Termenul limită pentru aplicarea la proiect este 20 iunie.


Persoana de contact: Olga Bîtcă, Coordonatoare proiect pentru Ukrainian Womans Fund,
Mob: 061084 908
Email: [email protected]

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.