14:21:27 28.03.2024
Stiri

Fost președinte al R. Moldova: „Nu am niciun mesaj pentru deportați”

Social 13.06.2018 18:00 Vizualizări1868 Autor: Ziarul National
Fost președinte al R. Moldova: „Nu am niciun mesaj pentru deportați”


Deși recunoaște că a avut și dânsul rude care au suferit de pe urma deportărilor organizate în Basarabia de către sovietici, fostul președinte comunist al R. Moldova, Vladimir Voronin, nu are niciun mesaj pentru victimele acestor atrocități.

„Nu am niciun mesaj”, a declarat senin Voronin într-o conferință de presă, organizată astăzi, adăugând că această problemă ar fi folosită „în scopuri politice”.

„Ce facem noi cu cei care s-au pierdut în marele război pentru apărarea patriei (cel de-al Doilea Război Mondial - n.r.)?”, a întrebat Voronin.

CITIȚI și Calvarul DEPORTĂRILOR: „Au venit la ora 4.00 și ne-au luat, 60 de suflete într-un vagon. Ne-au spus că nu avem dreptul la nimic și că acolo vom rămâne pe viață”

În ajutorul lui Voronin a sărit deputata comunistă Ina Șupac, care a amintit că PCRM a condamnat anterior, inclusiv în documentele de partid, deportările staliniste.

„Nu susțineam nici atunci, nici acum aceste deportări”, s-a „înmuiat” Voronin, amintindu-și că și mătușa sa Maria a fost deportată „pentru că avea o rochie și o cămașă de noapte și au zis că era bogată. Era și atunci corupție”.

Comunistul a mai spus că ororile erau făcute „tot de către cei de-aici”, amintind că biserica construită de bunelul său Isidor la Corjova, raionul Dubăsari, a fost dărâmată de către localnici.

În încheiere, Voronin a spus că „deportările” de astăzi sunt la fel ca cele de acum 77 de ani, când oamenii sunt nevoiți să plece peste hotare „să șteargă fundul la europeni”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md