21:02:26 19.04.2024
Stiri

Primarul democrat din Trușeni, REȚINUT: Ar fi falsificat documente pentru atribuirea ILEGALĂ de terenuri. Mita se ridica până la 10 mii de euro per lot

Social 13.06.2018 11:41 Vizualizări2495 Autor: Ziarul National
Primarul democrat din Trușeni, REȚINUT: Ar fi falsificat documente pentru atribuirea ILEGALĂ de terenuri. Mita se ridica până la 10 mii de euro per lot


UPDATE // Ofițerii anticorupție au reținut astăzi încă o persoană în dosarul primarului democrat de la Truşeni. Este vorba despre un fost inginer cadastral, actual preşedinte al unei companii specializate în efectuarea lucrărilor cadastrale. Acesta este bănuit de complicitate la comiterea abuzului de serviciu, în urma căruia administraţia publică locală din Truşeni a suportat prejudicii materiale considerabile. Bărbatul a fost reţinut pentru 72 de ore.

Primarul suburbiei Trușeni, democratul Ion Apostol, a fost reținut ieri-seară, fiind bănuit că, împreună preşedintele întovărăşirii pomicole din localitate și alte persoane, deposeda ilegal comunitatea de loturi de teren.

Centrul Național Anticorupție anunță că a deconspirat o schemă de înstrăinare a terenurilor din Trușeni. Mai exact, bănuiții ar fi identificat doritori de a intra în posesia loturilor, după care, contra unor sume de bani, care se ridicau până la 10 000 de euro pentru un teren, le-ar fi legalizat prin falsificarea mai multor documente.

Pentru a da o tentă legală tranzacţiei, bănuiţii ar fi falsificat certificate de proprietate, dându-le numere de înregistrare fictive, prin care se atesta dreptul beneficiarului asupra terenurilor. De regulă, cumpărătorii primeau dreptul de proprietate cu un număr de înregistrare din anii 90 ai secolului trecut, atunci când s-ar fi constituit întovărăşirea pomicolă şi, prin urmare, puteau fi consideraţi membri ai întovărăşirii cu drepturi depline asupra terenurilor. Asta chiar dacă tranzacţiile, de facto, se desfăşurau în perioada de după anii 2000.

Primarul din Trușeni şi preşedintele întovărăşirii pomicole menţionate au fost reţinuţi pentru 72 de ore şi sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu. Investigaţiile continuă şi în privinţa altor persoane din administraţia locală, participaţia cărora urmează a fi probată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md