‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
miercuri, 24 aprilie, 2024
13.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriVești proaste de la meteorologi. Codul galben de secetă a fost prelungit

Vești proaste de la meteorologi. Codul galben de secetă a fost prelungit

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a prelungit până la 18 iunie Codul Galben de secetă hidrologică şi a lăsat în vigoare până la 13 iunie Codul Galben de pericol excepţional de incendiu, informează Moldpres.

Potrivit specialiștilor de la SHS, se atestă secetă hidrologică în râurile și lacurile din R. Moldova din cauza lipsei precipitațiilor și a temperaturilor înalte.

„Solicităm agenților economici și populației să consume rațional resursele de apă”, se arată într-un comunicat al instituției.

Conform meteorologilor, până pe 13 iunie, pe întreg teritoriul ţării se va menţine pericol excepţional de incendiu de clasa V, cu caracter natural, şi ameninţare de incendiu a fâşiilor forestiere şi culturilor agricole.

Seceta şi temperaturile cu tendinţă caniculară au cauzat deja prejudicii producătorilor agricoli. Astfel, ieri, între comunele Congaz şi Svetlîi din autonomia găgăuză s-a incendiat un câmp cu suprafaţa de zece hectare, cu iarbă uscată care a ars în întregime.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a atenţionat populaţia asupra respectării regulilor antiincendiare. Pompierii au solicitat cetăţenilor să nu aprindă vegetaţia uscată şi resturile menajere, să evite aprinderea rugurilor şi a miriştilor, iar în caz de incendieri, fie şi neînsemnate, să apeleze la 112. Totodată, în cazul în care în păduri sau teritorii adiacente vor fi observate situaţii ieşite din comun, specialiştii Agenţiei „Moldsilva” roagă să fie contactați la linia fierbinte 022 211 311.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›