Numerele de înmatriculare neobișnuite, preferate de șoferii moldoveni. Care sunt cele mai solicitate

Tot mai mulți proprietari de autovehicule din Republica Moldova apelează la serviciul de confecționare și eliberare a plăcilor de înmatriculare noi ce conțin simboluri solicitate, arată un studiu al Agenției Servicii Publice. Din aprilie 2015 și până în prezent au fost eliberate 3 666 plăci cu numere de înmatriculare cu simboluri solicitate.

Cea mai mare creștere a fost înregistrată în 2017 când au fost eliberate 1 948 de astfel de plăci. Iar de la începutul anului 2018 au fost eliberate deja 700 de seturi.

Cele mai solicitate numere sunt cele care au o combinație de litere diferite și trei cifre identice precum DOR111, BIP777 sau DAC888.

Din luna ianuarie până în prezent au fost eliberate 131 de astfel de seturi.

În același timp, pentru combinația de litere diferite solicitate și altă combinație de trei cifre solicitate au optat 128 de proprietari de autovehicule. MED575, TOT707, RUS707 sunt câteva exemple cu numere de înmatriculare de acest tip.

Pe lângă acestea, 67 de seturi de plăci au combinația de litere diferite și trei cifre dintre care primele două sunt zerouri cum ar fi: GEP007, SUD001, LEU008, WIN007, BOS006. Pentru combinația de litere diferite solicitate și o singură cifră, de exemplu: TOY1, PIK1, NIN1, au fost eliberate 56 plăcuțe.

Serviciul acordat de Agenția Servicii Publice prevede verificarea, comandarea, confecționarea, primirea, evidența și înmatricularea cu simboluri solicitate și se prestează în cadrul Direcției identificare și înmatriculare a mijloacelor de transport din mun. Chișinău, str. Salcâmilor, 28 sau la subdiviziunile teritoriale.

Tariful necesar pentru un număr de înmatriculare cu simboluri solicitate variază de la 1080 până la 9600 de lei, în timp ce costul unui set cu numere obișnuite este de 480 de lei.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.