13:23:42 29.03.2024
Stiri

Ani grei de închisoare pentru un bărbat care ducea moldoveni să fie SCLAVI în Rusia: I-a luat din sat și i-a dus la Psihiatrie

Social 12.06.2018 11:40 Vizualizări5602 Autor: Ziarul National
Ani grei de închisoare pentru un bărbat care ducea moldoveni să fie SCLAVI în Rusia: I-a luat din sat și i-a dus la Psihiatrie
Poză simbol


Un bărbat din raionul Anenii Noi a tras în țeapă cinci moldoveni din satele Calfa şi Roşcana din același raion, după ce le-a promis locuri de muncă bine plătite în Rusia, dar au muncit pe degeaba aproape jumătate de an.

Procurorii anunță că „afaceristul” a fost condamnat recent la 10 de închisoare în penitenciar de tip închis pentru trafic de fiinţe umane în scop de exploatare prin muncă pe cazul care s-a întâmplat acum cinci ani.

Mai exact, în perioada lunilor martie - septembrie 2013, inculpatul a recrutat cinci locuitori ai satelor Calfa şi Roşcana din raionul Anenii Noi, cărora le-a promis locuri de muncă bine plătite la construcţii în oraşul Moscova din Federaţia Rusă.

După ce le-a transmis bani de drum şi le-a explicat cum să ajungă la destinaţie, victimele au fost adăpostite în Spitalul Clinic de Psihiatrie nr.1 din oraşul Moscova pe care trebuiau să-l repare. Fiind asiguraţi că vor fi remuneraţi pentru munca prestată, moldovenii au continuat să muncească gratuit timp de aproximativ cinci luni, până au înţeles că au fost înşelaţi.

Reveniţi acasă, aceştia s-au adresat la Procuratură, pe acest caz fiind iniţiată o cauză penală, iar în vara anului trecut inculpatul a fost reţinut şi deferit justiţiei.

Sentinţa este cu drept de atac.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md