06:48:18 29.03.2024
Stiri

Plahotniuc despre victoria lui Năstase la alegerile din Chișinău: „Într-un stat CAPTURAT nu ar fi ajuns ei în veci în funcții și nu ar fi avut parte de alegeri libere pe care să le câștige”

Politică 12.06.2018 08:30 Vizualizări5143 Autor: Ziarul National
Plahotniuc despre victoria lui Năstase la alegerile din Chișinău: „Într-un stat CAPTURAT nu ar fi ajuns ei în veci în funcții și nu ar fi avut parte de alegeri libere pe care să le câștige”


Liderul Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc, susține că nu e valabilă supoziția precum că și-ar fi dorit izolarea lui Andrei Năstase prin faptul că acesta ar fi fost lăsat deliberat să câștige funcția de primar general în fața socialistului Ion Ceban. Totodată, democratul afirmă ca, dacă R. Moldova era un stat capturat, așa cum afirmă opoziția de dreapta și de stânga, atunci Igor Dodon și Andrei Năstase nu ar fi ajuns în funcțiile pe care le dețin.

„PD nu a avut obiective în această campanie electorală, deci nu se pune problema de scenarii. Nu ne displace însă deloc faptul că Primăria Chișinău a fost preluată de opoziția de dreapta, cred că e un pas important pentru întărirea democrației și a pluripartidismului în Moldova, dar și un moment al adevărului, unul în care cetățenii pot în sfârșit să vadă de ce sunt capabili competitorii noștri politici și de ce nu sunt capabili. Să stai în tribună și să critici e simplu, dar când cobori în teren și trebuie să muncești pentru rezultate, lucrurile se schimbă radical”, a declarat Plahotniuc într-un interviu pentru tribuna.md.

Potrivit democratului, Guvernul trebuie să sprijine administrația Primăriei Chișinău, indiferent cine este primar.

„Asta în condițiile cât activitatea instituției este una în interesul oamenilor. Și Guvernul va face asta, va sprijini cu tot ce poate Chișinăul. Nu se va ține cont că primarul este de la un partid de opoziție, Guvernul și Primăria sunt ale cetățenilor și trebuie să conlucreze, indiferent ce culoare politică au conducătorii. La fel ar trebui să lucreze și Consiliul Municipal Chișinău, să termine cu luptele interne și să se apuce să muncească pentru cetățeni”, a punctat Vlad Plahotniuc.

În același context, Plahotniuc a spus că nu știe dacă Andrei Năstase va face față funcției de primar și asta pentru că nu-i cunoaște capacitățile. „Și nici nu cred că e corect să evaluezi un om fără să-l vezi întâi la treabă. Un om politic nu trebuie evaluat după cât de tare strigă sau cât de mult vorbește, dar după cât de priceput este în a conduce o instituție și a rezolva problemele oamenilor, cât de bun manager instituțional este”.

Plahotniuc a mai adăugat că nu are careva resentimente că anume Năstase a câștigat Primăria Chișinău, ci de prefăcătoria pe care a promovat-o alături de Igor Dodon.

„El și cu Dodon stăteau nu demult împreună pe scenă și mă criticau într-o singură voce, organizau împreună proteste, care chiar dacă erau un show, erau acțiuni care au presupus o colaborare apropiată între cei doi. Relația lor s-a văzut foarte bine și în primul tur, s-au menajat reciproc. Azi, amândoi conduc instituții, cei doi care spuneau că Plahotniuc a capturat statul. Într-un stat capturat nu ar fi ajuns ei în veci în funcții și nu ar fi avut parte de alegeri libere pe care să le câștige.

Prin urmare, dacă e să am un sentiment negativ, nu e față de ei că au câștigat alegerile, dar față de acea prefăcătorie pe care au promovat-o. E important însă că oamenii le-au dat șansa să arate ce pot. Rămâne să vedem dacă oamenii i-au pedepsit în acest fel dându-le funcții de conduce sau le-au dat în mod real o șansă de afirmare”, a subliniat liderul PD.

Sursa citată a precizat că ar prefera ca guvernarea actuală, opoziția de stânga și opoziția de dreapta, să se întreacă în a face cât mai multe lucruri bune pentru oameni, nu să stea pe străzi sau pe Facebook și să spună povesti.

„Acum îl puteți vedea pe Dodon cum evoluează la Președinție și să-i dați note, o să-l vedeți și pe Năstase curând, iar apoi tragem concluziile, la ce sunt mai buni, la vorbe sau la făcut treabă pentru oameni. Eu sunt de părere că într-o democrație, chiar și așa în tranziție cum e a noastră, un astfel de moment, în care opoziția ajunge într-un fel sau altul să obțină funcții, este unul foarte pozitiv. Noi așa momente de echilibru politic nu am avut în Moldova și ironia face că aceste momente în care opoziția obține două funcții importante în stat să vină exact în perioada în care unii vorbesc despre țara noastră ca despre un stat capturat. Or, s-a întâmplat exact cum am spus cândva, că timpul le va rezolva pe toate și va lămuri lucrurile mai bine decât o putem face noi uneori”, a conchis Plahotniuc.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md