/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 785: Atac cu drone și reuniune NATO-Ucraina. Zelenski confirmă: Kievul a lovit un aerodrom în Crimeea

/VIDEO/ Dosarul fetiței care a fost omorâtă de dădacă ucraineană a ajuns în instanță. Mama micuței: „Privește-mă în ochi!”

missing
11 iunie 2018, ora 19:08

După ce Skibenko a fost acuzată de uciderea lui Yasmin și de violența împotriva altor copii, Dorina Vinta, mama fetei, a strigat: „Privește-mă în ochi!” Și apoi a izbucnit în lacrimi și a spus: „Nu mă poate privi în ochi”. Vladimir, tatăl fetei, s-a adresat lui Skibenko cu cuvintele: „Să mori în închisoare”

Menționăm că, părinții lui Yasmine au depus și o acțiune civilă împotriva Innei Skobenko, cu o cerere de despăgubire de două milioane de sicli (adică peste nouă milioane de lei)

Vladimir Misiuk, care reprezintă interesele părinților fetei, a declarat: „Dorina și Vladimir s-au temut foarte mult că toată istoria se va uita imediat după înmormântarea fiicei lor, le era teamă că nimeni nu va fi tras la răspundere pentru moartea lui Yasmin, ca și în cazul altor 11 copii care au murit în grădinițe”.

„Părinții se află într-o stare psihică foarte dificilă”, a adăugat avocatul, „nu aș dori ca nimeni să treacă prin ceea ce se confruntă ei acum”. Singura mângâiere este schimbarea dramatică a atitudinii față de problema siguranței copiilor, care are loc acum în Israel. „La Vladimir și Dorina se adresează sute de oameni care doresc să împartă cu ei durerea”.

În rechizitoriul, care a fost prezentat instanței în numele procuraturii de către avocatul Meital Ilan, se spune că Inna Skibenko, de 23 de ani, a ucis-o pe Yasmin, acoperind-o cu o plapumă și blocându-i accesul la aer. De asemenea, ea este acuzată de alte opt cazuri de batjocură crudă asupra altor opt copii: i-a bătut de podea, i-a aruncat și scuturat, i-a lovit, târât pe podea, i-a acoperit cu pături sau le-a pus o găleată în cap.

„Acuzata a lucrat ca dădacă în grădinița din Petah Tikva în perioada 2016-2018 și se ocupa cu copii cu vârste cuprinse între trei luni și un an și jumătate”, a spus procurorul. „În această perioadă, a abuzat copiii în diverse forme: îi arunca în aer, scutura și lovi …Abuzurile au devenit o rutină pentru ea”.

În ceea ce privește povestea cu Yasmin, rechizitoriul spune că mai întâi acuzata a ridicat-o de mâna în aer, a scuturat-o o perioadă, apoi a aruncat-o pe saltea lângă un alt copil. Apoi a acoperit ambii copiii cu o plapumă groasă, a înfășurat-o în jurul lor și s-a așezat peste ei. În același timp, inculpata stătea cu telefonul în mână.

Copiii acoperiți au încercat să iasă afară, dar, ca răspuns la mișcările lor, dădaca s-a lăsat și mai mult peste ei, fără a le permite să-și scoată capul de sub pătură. În plus, ea a învelit și mai mult capetele copiilor cu o pătură, fără să lase loc pentru aer. În tot acest timp ea a continuat să privească în telefon cu căști în urechi.

Doar după 10 minute dădaca s-a sculat de pe salteaua, pe care ea stătea peste copii și a dat la o parte pătura. Văzând că Yasmin nu reacționează, acuzata i-a acoperit-o din nou cu pătura și și-a concentrat atenția din nou în telefonul mobil. În această stare, copilul a stat o oră și 50 de minute, până când fata deja fără semne de viață a fost găsit de către o altă bona.

În învinuire se menționează că, circumstanțele crimei au fost extrem de crude. Potrivit rezultatelor examenului medicului legist, Yasmin a murit de sufocare.

În timpul vizionării cadrelor de la camera de supraveghere, anchetatorii au stabilit recreat imaginea completă a crimei.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram