/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 790: 20.000 de parașutiști la Ceasov Iar și fără Patriot de la UE. A căzut turnul televiziunii

/VIDEO/ Câțiva consilieri din Băcioi îl acuză pe primar de comiterea unor fărădelegi, după ce acesta s-a plâns că este amenințat de Constantin Țuțu

missing
11 iunie 2018, ora 19:21

În fața presei au vorbit Valeriu Celcinschi, consilier democrat care a vrut să fie primar la Băcioi din partea PD în 2015, și Viorel Vortolomei, socialist care a aspirat la aceeași funcție tot în 2015. Consilierii spun că, prin solicitarea de azil politic, primarul încearcă să se victimizeze.

Asta este o poziție a lui, învinuiri fără careva dovezi dar asta este poziția demult a lui să fie victimă, se face victimă că așa e mai simplu. Dar cred că cetățenii comunei Băcioi au înțeles. Este lege și legea trebuie respectată,” a spus Valeriu Celinschi, consilier comuna Băcioi, membru PD.

Din spusele acestora, Vitalie Șalariar fiimplicat în mai multe cazuri de spălare de bani și ar fi înstrăinat terenuri, iar, drept mulțumire, ar fi primit diferite cadouri.

Șoferul personal al domnului Șalari care niciodată nu a fost la muncă fiind încadrat și deja de șapte ani de zile primește salariu. O altă ilegalitate care consider că este în proporții deosebit de mari este darea în arendă a unui teren de pe bulevardul Dacia. În urma acestei tranzacții domnul Șalari Vitalie, cât și tatăl primarului Șalari Andrei, soția somnului Șalari au primit beneficii sub formă de automobile,” a menționat Viorel Vartolomei, consilier comuna Băcioi, membru, PSRM.

Socialistul mai spune că Șalari și-ar fi ridicat casă din banii destinați grădiniței din Băcioi.

Însăși din grădiniță și-a construit domnul primar casa, casa care este scris pe numele mamei sale, care este pensionară și deja de vreo circa 15 ani nu mai locuiește în comuna Băcioi. o casă, stimata asistență în valoare de vreo cinci milioane de lei. Și atunci îmi pun întrebarea cum poate un primar cu salariu de 5-7 mii de lei să-și construiască o casă de 5 milioane,” a adăugat Vartolomei.

Acuzațiile sunt respinse de Vitalie Șalari care menționează că vorbitorii ar fi, de fapt, implicați în scheme ilegale.

Toate aceste persoane care au făcut conferința de presă, acești doi consilieri unul de la PSRM și altul de la PD sunt vizați în procuratură la demersul primarului dar și în organele de instanță de judecată. Sunt vizate în conflict de interese, tot aceeași doamna Stoica care a fost alături și i-a protejat a contrasemnat titluri pe numele lor sau a părinților lor și rude,” a declarat Vitalie Șalari, primar Băcioi.

Cât despre casă, primarul spune că aceasta nu-i aparține.

În privința casei nu-i casa mea în primul rând, în al doilea rând este Agenția Națională de integritate. Sunt organele abilitate de drept în sensul dat, să se sesizeze și să examineze acuzațiile,” a adăugat Șalari.

Vineri, primarul comunei Băcioi, Vitalie Șalari, a solicitat ambasadelor acreditate în Republica Moldova să-i ofere azil politic. Fostul liberal care a migrat la PUN spune că ar fi supus persecuțiilor din partea PDM și, în special, a deputatului Constantin Țuțu, la comanda cărora ar avea deschise mai multe dosare penale. Democratul a respins acuzațiile și i-a sugerat să meargă să depună o plângere la poliție.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram