(galerie foto) O tonă de căpșuni și 800 de litri de Sangria. Cum a văzut reporterul #diez „Strawberry Day/Wine Cocktails”

_MG_2440

Ieri, 10 iunie, aproape 1000 de oameni au vizitat Château Vartely pentru a participa la evenimentul Strawberry Day/Wine Cocktails. Organizatorii au adus peste 800 de litri de Sangria, 1 tonă de căpșuni, sute de kilograme de gheață, muzică live, dar și vinuri de calitate. Reporterul #diez a fost prezent la eveniment și vă transmite atmosfera de la acest party.

Strawberry Day/Wine and Cocktails, aflat la cea de-a II-a ediție, s-a desfășurat la Chateau Vartely duminică, 10 iunie.

_MG_2534

Ajuns la eveniment, la intrare am primit un Pahar Personalizat „Château Vartely” din care am savurat pentru prima oară un cocktail Sangria cu un „efect neobișnuit”.

_MG_2435

_MG_2440

IMG_2470

La eveniment au participat tineri, familii, dar și copii. Cei din urmă au avut parte de înghețată de mai multe feluri.

_MG_2421

_MG_2454

IMG_2449

IMG_2473

IMG_2503

IMG_2622

IMG_2627

Între timp, adulții au participat la degustări de vinuri tinere. De asemenea, aceștia au putut savura patru cocktailuri pe bază de vin și căpșuni. Cei care nu consumă alcool, au gustat un milkshake delicios și un mojito fără alcool. Toți invitații au avut posibilitatea să aleagă orice gustoșenie pe placul lor. Mesele erau pline cu mâncăruri și băuturi.

_MG_2490

_MG_2491

_MG_2647

Organizatorii nu au uitat și de crearea unei atmosfere rupte din filme romantice. Invitații au putut asculta muzică live interpretată la vioară, chitară și saxofon.

_MG_2469

IMG_2638

IMG_2693

 

2

 

 

Tot aici i-am întâlnit pe Alexandru și Galina. „Suntem aici de la ora 14:00. Am aflat despre acest eveniment de pe Facebook. Ne place foarte mult aici. E o zonă pitorească unde ne putem odihni. Intenționăm să mai venim la Chateau Vartely. Mai mult, îi vom chema și pe prietenii noștri din Elveția. Sincer, e foarte frumos aici. Este organizat la cel mai înalt nivel.”

 

 

 

 

_MG_2520

_MG_2544

_MG_2662

 

1

 

 

„Am venit cu prietenii în jurul orei 12. Ne simțim extraordinar aici. Zona nu este aglomerată, avem foarte mult spațiu pe unde să ne plimbăm. Căpșunele sunt delicioase, mâncarea este de calitate. De asemenea, pot spune că și cocktailurile sunt pregătite la cel mai înalt nivel”, spune Ana, o tânără din Chișinău.

 

 

 

 

 

IMG_2652

_MG_2545

_MG_2571

 

3

 

 

„Evenimentul ne-a lăsat cu impresii extraordinare. Am reușit să venim de dimineață, timpul este prietenos cu noi. Avem și soare, și puțină umbră. Recent ne-am căsătorit și am câștigat aceste 2 bilete. Am rămas plăcut surprinși de atitudinea grijulie a persoanelor care ne deservesc”,  mi-a povestit Vasile și Doina.

 

 

 

 

IMG_2712

IMG_2719

IMG_2727

 

4

 

 

 

Încă o tânără a rămas impresionată de nivelul de organizare a Strawberry Day. „Organizatorii m-au surprins cu o cantitate mare de căpșuni, ador aceste pomușoare. Nu în zadar evenimentul se numește Strawberry Day, aici într-adevăr sunt foarte, foarte multe căpșuni. Totodată, mi-a plăcut muzica live. În mod deosebit m-a impresionat interpretarea la vioară a mai multor piese populare. Nu în ultimul rând pot spune că și vinișorul e tare gustoșel, am degustat vreo 3-4 feluri.”

 

 

 

 

IMG_2433

Pentru acei care nu au reușit să ajungă la cea de-a II-a ediție a Strawberry Day/Wine and Cocktails, organizatorii promit că anul viitor va fi lansată cea de-a treia ediție a evenimentului.

IMG_2661

„Aproape jumătate din vizitatorii noștri sunt cei care au fost și la prima ediție. Am pregătit de două ori mai multe activități decât anul trecut. Am creat o atmosferă pe placul tuturor, iar prin intermediul acestui eveniment ne dorim să ridicăm cultura de consum de vin din țară și dorim să promovăm vinurile proaspete, vinurile tinere, pe cele albe și rosé, care se consumă anume vara și pot fi combinate cu cocktailuri pe bază de căpșuni. Vinurile nu sunt doar un simplu produs. Vinul este comunicare, o atmosferă, o întâlnire cu prietenii în asociere cu bucate delicioase. Ce ține de planuri, ne dorim să organizăm a III-a ediție la sfârșitul lunii mai a anului viitor”, menționează Aliona Dinu, Șefa Serviciul Marketing.

IMG_2701

IMG_2439

IMG_2519

_MG_2424

IMG_2735

Un astfel de eveniment necesită o organizare minuțioasă și de lungă durată. Diana Romanciuc, marketing manager Chateau Vartely, a declarat de cât timp a fost nevoie pentru ca acest eveniment să aibă loc: „Mai mult de o lună a luat doar pregătirile schițate, apoi încă o lună a durat pentru organizarea finală. Pentru crearea acestui eveniment au fost implicați peste 70 de oameni. Au fost aduse peste 800 de litri de Sangria. Am avut cinci tipuri de cocktailuri, dintre care patru au fost pe bază de alcool, mă refer la vinurile albe, preponderent au fost vinurile tinere, toate au avut la bază și căpșuni. De asemenea, pentru acele persoane care nu consumă alcool, am avut milkshake cu căpșuni. Toți oaspeții s-au comportat decent și civilizat, nu au creat cozi la bar, la gustări, la masă și nici la cocktailuri”, a conchis Diana Romanciuc.

IMG_2745

IMG_2778

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente