Igor Dodon i-a acordat titlul onorific „Artist al Poporului” lui Filip Kirkorov. Ce a declarat interpretul rus

Igor Dodon i-a acordat titlu onorific „Artist al Poporului” interpretului rus Filip Kirkorov. Potrivit șefului statului, titlul i-a fost acordat lui Kirkorov în semn de înaltă apreciere a meritelor deosebite în dezvoltarea şi propagarea artei muzicale.

Filip Kirkorov a venit astăzi în Republica Moldova pentru a participa la Festivalul Mierii și Căpșunelor, ce are loc la Sadova, satul de baștină al președintelui Dodon.

„Pentru contribuţie la consolidarea relaţiilor culturale moldo-ruse, am conferit interpretului de muzică ușoară, compozitorului și producătorului din Federația Rusă, domnului Filip Kirkorov titlul onorific „Artist al Poporului”. I-am urat succese în activitatea de creaţie și am subliniat că este oricînd binevenit în țara noastră”,a scris Dodon într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Decizia președintelui Dodon a fost imediat criticată de internauți, care au declarat că în Moldova există multe personalități demne de această distincție, iar acordarea titlului lui Filip Kirkorov știrbește din valoarea acestei distincții. Aceasta în condițiile, în care, Igor Dodon a anunțat că Filip Kirkorov va cânta gratis la Festivalul Mierii și Căpșunelor de la Sadova.

Lupta cu regimul oligarhic e în toi, A cântat pentru mâncare si a primit titlul onorific”, Acum e rândul lui Igor Dodon să primească titlul onorific din partea Federației Ruse, au ironizat internauții.

Ajuns la Sadova, Filip Kirkorov a spus că pentru el acordarea acestui titlu este o adevărată misiune, mai ales când în prezent totul nu este simplu și atâtea forțe încearcă să dezbine țările noastre.

Iubesc spectatorii din Moldova. Au fost primii mei spectatori, când am venit acum 30 de ani în Moldova cu Petre Teodorovici. De-a lungul anilor m-am întâlnit periodic cu Ion Suruceanu, Anastasia Lazariuc, pe care o iubesc foarte mult, cu Maria Codreanu, care a prietenit mulți ani cu tatăl meu. Trupa mea de 30 de ani poartă denumirea de Teodor în cinstea lui Petre Teodorovici. Am schimbat denumirea programelor,  a pieselor, dar numele trupei- nu, a spus Kirkorov.

Întrebat de jurnaliști despre ce onorariu va încasa, Filip Kirkorov a spus că participarea la acest Festival nu este o acțiune comercială.

„Statul nu a cheltuit nici o copeică. E un eveniment organizat sub patronajul președintelui Republicii Moldova. Ce ține de invitați este gratis”, a adăugat președintele Dodon.

Anterior, liderul „Partidului Nostru”, Renato Usatîi, a declarat că șeful statului va cheltui pentru acest eveniment aproximativ 130 de mii de euro.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.