Linkuri accesibilitate

Vladimir Putin confirmă că Rusia negociază cu Ucraina un posibil schimb de prizonieri


Președintele rus Vladimir Putin și liderul ucrainean Petro Poroșenko, iunie 2018.
Președintele rus Vladimir Putin și liderul ucrainean Petro Poroșenko, iunie 2018.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că încă nu este momentul să discute detaliile unui posibil schimb de prizonieri cu Ucraina, care l-ar include și pe cineastul Oleg Sențov. Vorbind în China, unde este la summitul Organizației pentru Cooperare din Shanghai, Putin a confirmat că subiectul este discutat de cele două țări, spunînd că „este prematur să vorbim despre cum se vor încheia negocierile.

Schimbul de „prizonieri” ar urma să aibă loc înainte de deschiderea Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia și a fost menționat pentru prima dată sâmbătă într-un comunicat al președinției ucrainene.

Sențov, un critic al anexării peninsulei Crimeea de către Rusia, a fost arestat în Crimeea în 2014 și condamnat în 2015 la 20 de ani închisoare sub acuzația că ar fi pus la cale acte teroriste. Sențov a respins mereu acuzațiile, susținând că sunt motivate politic iar din 14 mai este în greva foamei, într-o închisoare din Rusia, cerând eliberarea a 64 de ucraineni arestați în Rusia și pe care el îi consideră „deținuți politici”.

XS
SM
MD
LG