Chirtoacă susține candidatura Maiei Sandu la funcția de premier: Avem aceleași solicitări

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Prim-vicepreședintele Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, susține că este de acord cu solicitările Maiei Sandu, de a fi demiși procurorul general și guvernatorul BNM.

Primarul Chișinăului a declarat vineri că Partidul Liberal a spus „din start” PLDM-ului că nu are „obiecții” în ce privește candidatura Maiei Sandu la funcția de premier.

Într-o postare pe Facebook, Chirtoacă scrie: „Personal, din partea PL, am cerut în cadrul negocierilor demisia în bloc a Procurorului General, a Directorului CNA, a conducerii BNM și a conducerii altor structuri subordonate Parlamentului – vreo 15- 20 de instituții. Tocmai ca să începem de pe foaie curată: alianță nouă, guvern nou, totul nou. Respectiv mai puține suspiciuni vor fi fost”.

Însă, potrivit primarului capitalei, cu aceste solicitări nu ar fi fost de acord PLDM și PD, care i-au spus că „acest lucru nu este posibil, că doar printr-o nouă lege a procuraturii și respectiv în cadrul unei reforme mai ample se va putea schimba conducerea acestor instituții”.

Ulterior, el s-a adresat cu aceste propuneri partenerilor europeni, care, potrivit lui, l-au asigurat de toată susținerea.

„De ce propunerea noastră a fost respinsă ca acum să se revină la ea, deși în acordul AIE 3 este trecută o altă modalitate de soluționare a acestor probleme, nu cea propusă de PL, dar cea propusă de PLDM și PD? Acum rezultă că Maia Sandu trebuie considerată ca fiind candidatură din partea PL sau cum?”, punctează, în încheiere, liberalul.

Amintim că surse din cadrul Partidului Liberal Democrat au declarat pentru Independent.md că solicitările Maiei Sandu, privind demiterile procurorului general și a conducerii BNM nu ar fi acceptate de către PL și PD.

Citește și: (SURSE) Condițiile înaintate de Maia Sandu pentru a fi premier; PD și PL nu acceptă

Ulterior, după o nouă rundă de negocieri între PL, PLDM și PD, la sediul democraților, liberal-democrații au anunțat că insistă pe candidatura Maiei Sandu, chiar dacă unele solicitări ale acesteia nu ar fi acceptate de către celelalte două partide.

Citește și: Maia Sandu rămâne candidatul PLDM la funcția de premier


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...