Din faţa sediului ANRE, protestatarii s-au îndreptat în marş spre Hotelul „Nobil” din capitală, care îi aparţine prim-vicepreşedintelui PD, Vladimir Plahotniuc.

Ulterior, mulţimea a mărşăluit spre domiciliul oligarhului Vladimir Plahotniuc, care se află pe strada Bulgară, apoi spre sediul Partidului Democrat de pe strada Tighina. Protestatarii cred că în spatele scumpirii energiei electrice şi a gazelor naturale ar sta controversatul om de afaceri, care ar gestiona totul prin mai multe firme intermediare.

Partidului „Casa Noastră-Moldova” anunţă că va organiza acţiuni similare în fiecare zi, la ora 20.00, până când majorarea tarifelor va fi anulată. Nici oligarhul Vladimir Plahotniuc şi nici reprezentanţii ANRE nu au răspuns la telefon pentru a comenta acţiunea de protest. Serviciul de presă al PD a refuzat să ofere o reacţie. Amintim că, săptămâna trecută, Agenţia pentru Reglementare în energetică a dispus majorarea cu 36 la sută a tarifului la electricitate şi cu 15% la gazele naturale.