/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Muzică LIVE cu instrumente alimentate de la energia solară. Ce te așteaptă duminică la Sun dă-i Fest

09 iunie 2018, ora 12:53

În ediția din anul curent a festivalului vor fi expuse zeci de invenții inteligente, pe bază de vânt, apă, soare, biomasă, create de adulți și copii. Vor funcționa în regim real mai multe tehnologii care pot reduce facturile pentru întreținerea locuinței și asigura un mediu mai curat – cazane pe biomasă, panouri fotovoltaice, colectoare solare, pompe geotermale. Vizitatorii vor avea posibilitatea să testeze automobile, scutere şi biciclete electrice și să se informeze din prima sursă despre avantajele tehnologiilor curate. Seara va culmina cu un concert grandios, alimentat de la energia soarelui.

Copiii care vor veni la festival vor avea ocazia să se distreze și să învețe lucruri noi în cadrul atelierelor organizate special pentru ei. Va fi amenajat un teren unde cei mici se vor putea juca, dar și confecționa jucării și măști din materiale regenerabile, vor putea picta, dansa și escalada înălțimi. În cadrul festivalului va funcționa un laborator al experimentelor științifice distractive, la care vor putea participa atât maturii, cât și copiii.

Una din secțiunile festivalului, rezervată meșterilor populari, va găzdui o expoziție cu vânzare a obiectelor decorative, bijuteriilor, tablourilor create din produse naturale. Artizanii își vor aduce la festival uneltele cu care lucrează și îi vor învăța pe toți doritorii cum să confecționeze obiecte din lut, iar apoi să le ardă în cuptoare speciale, la temperaturi înalte. Organizatorii au surprize și pentru gurmanzi – delicii eco și specialități tradiționale, pregătite de bucătari profesioniști și amatori. Yard sale-ul festivalului va aduna peste 100 vânzători, care vor propune vizitatorilor produse handmade, din materiale bio sau reciclabile, inclusiv gadgeturi care se încărcă de la energia solară, eoliană sau de la cea a apei.

SUN Dă-I Fest va culmina cu un concert de muzică live, alimentat parțial de la energia solară, susţinut de formaţiile: Alex Calancea Band & RUPT, The Glimpse, Flash Blood, Dandies, Delta pe Obraz, Tamala.

Festivalul Sun Dă-I Fest se desfășoară începând cu anul 2013 și este organizat de Proiectul Energie şi Biomasă – finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, de Agenţia pentru Eficienţă Energetică și Ministerul Economiei și Infrastructurii.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram