‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 28 martie, 2024
10 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageArticoleFOTO. 20 de producători de fructe participă la o vizită de studiu în Italia

FOTO. 20 de producători de fructe participă la o vizită de studiu în Italia

‹ adv ›
‹ adv ›

20 de producători de fructe participă, în perioada 6-10 iunie, la o vizită de studiu în Italia ca să învețe tehnologii inovative de producere a caiselor și cireșelor, precum și tehnologii de păstrare, ambalare, comercializare a caiselor și cireșelor.

Vizita este organizată de Asociația „Moldova Fruct”, în parteneriat cu Advice&Consulting SRL Italia și Proiectul USAID Agricultura Performantă în Moldova.

„Împreună cu membrii Moldova Fruct și Dnestrovskii Fruct studiem soiurile, inovațiile și tehnologiile de producere a caiselor care rezistă la înghețurile de primăvară și soiuri moderne de cireși ce corespund cerințelor de piață a Uniunii Europene. Am vizitat pepiniere de producere a materialului săditor, livezi superintensive de cireș unde producătorii au văzut tehnici noi de cultivare și noi portaltoiuri, au discutat cu agronomi italieni specializați în cultura cireșului”, comunică Eugeniu Bumacov, specialist agrobusiness la Asociația Moldova Fruct.

Grupul a participat la Cherry Open Day, care a avut loc în aceste zile la Runco, Ferrara. Evenimentul a adunat persoane și companii interesate de cultura cireșului din diferite țări. Participanții au facut cunoștință cu soiuri noi de cireș cum ar fi: Vera, Grace Stars, Sweet Lorenz, Sweet Aryana, Saretta, Valina. Împreuna cu spelcialiștii companiei Salvi Vivai, producătorii din Republica Moldova au vizitat câmpul experimental de cireș plantat cu aceste soiuri, unde au aflat despre cele mai noi metode de curățare, fertilizare și protecție și au văzut impactul acestora asupra productivității.

„Producătorii moldoveni s-au arătat interesați de metodele noi de altoire, care sporesc semnificativ creșterea vegetativă a puieților. În continuare, vor vizita linii de sortare și calibrare a cireșelor”, a spus Eugeniu Bumacov.

Menționăm că, Republica Moldova produce anual mai mult de 12 mii tone de cireșe pe o suprafață de 4 mii hectare și caise pe o suprafață de 3,7 mii hectare.

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Comentarii