29 copii orfani din Străşeni au primit câte 7000 de lei din partea lui Dorin Chirtoacă. Iată de unde a luat banii// VIDEO

29 de copii de la școala internat din oraşul Strășeni au primit astăzi câte 7 000 lei din partea primarului de Chişinău, prim-vicepreședintele PL, Dorin Chirtoacă. Astfel, primarul capitalei și-a onorat o promisiune făcută în timpul campaniei electorale pentru alegerile generale locale 2015.

Atunci candidatul PL la funcția de primar general al municipiului Chișinău a decis ca în turul doi al campaniei electorale să renunțe la panourile publicitare, iar banii economisiți să fie donați copiilor de la orfelinatul din Strășeni.

Astfel, prin decizia de a nu schimba panourile publicitare pentru turul doi al campaniei pentru alegerile generale locale din 2015, a reușit să economisească 203 000 lei, pe care i-a donat absolvenților școlii internat din Strășeni, astfel, fiecare din cei 29 de copii a primit câte 7000 lei.

„Să știți că orfan nu este neapărat cel care n-are mamă ori tată. Orfan este cel care n-are suflet, inimă, el este orfan de omenie, iar dacă ajungi orfan de omenie, nu te mai salvează nimeni. Asta să țineți minte, căci în rest, le veți reuși pe toate, și studii, și familie, și viața să v-o trăiți frumos. Oricât de greu n-ar fi, credeți-mă că nu o dată am văzut oameni din familii simple, nevoiașe, care fiind muncitori, cu caracter, au reușit mult mai multe decât alții care au avut de toate.

Nu vă temeți, aveți răbdare, putere și, în rest, să mulțumim Celui de Sus pentru că sunteți toți sănătoși și ați ajuns la vârsta aceasta când puteți să vă purtați de grijă”, le-a declarat copiilor primarul Dorin Chirtoacă.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.