Emoționant. Un urangutan se luptă cu buldozerul care îi defrișa pădurea// VIDEO

În Indonezia, un urangutan a fost filmat în timp ce se lupta cu un buldozer care îi defrişa pădurea. Urangutanul a încercat cu toate forţele să-i alunge pe oamenii veniţi să-i distrugă casa, dar eforturile sale au eşuat.

Imaginile au fost filmate în 2013, dar organizaţia International Animal Rescue, care luptă pentru salvarea urangutanilor, le-a dat publicității abia acum.

„Aceste imagini dramatice arată impactul devastator al despăduririi asupra habitatului. Acest urangutan disperat încearcă să se refugieze de puterea distructivă a maşinii care a decimat deja totul în jurul ei”, a scris organizația.

Echipa activiștilor de mediu a reuşit să-l salveze pe acest urangutan şi să-l aducă în siguranţă.

„Din păcate, scene ca acestea devin din ce în ce mai frecvente în Indonezia. Despădurirea a determinat populaţia de urangutan să scadă, habitatele sunt distruse şi urangutanii sunt lăsaţi să moară de foame”, au adăugat cei de la International Animal Rescue.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.