10:34:23 28.03.2024
Stiri

„Drumuri bune pentru Moldova” în raionul Cantemir. Autoritățile dau asigurări că până la finele verii în 50 de localități vor fi renovate mai multe porțiuni de drum

Social 08.06.2018 18:42 Vizualizări1905 Autor: Ziarul National
„Drumuri bune pentru Moldova” în raionul Cantemir. Autoritățile dau asigurări că până la finele verii în 50 de localități vor fi renovate mai multe porțiuni de drum publika.md


În 50 de localități din raionul Cantemir urmează să fie renovate mai multe porțiuni de drum, în cadrul Proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, lansat de autorități în primăvara aceasta. Bugetul lucrărilor este de 47 de milioane de lei, iar până acum au fost finalizate lucrările în şapte sate, fiind renovate porțiuni de circa 5,4 km.

Actualmente, drumarii lucrează la asfaltarea unor porțiuni de drum în alte două localități din raion. E vorba de un drum din satul Cârpeşti, acolo unde nu s-a reparat drumul de 30 de ani, când fusese dată în exploatare strada principală, spun localnicii. „Lucrările sunt efectuate calitativ și drumul va avea o durată de exploatare de până la 40 de ani”, a dat asigurări reprezentantul Administraţiei de Stat a Drumurilor, Nicolae Avram, pentru publika.md.

La rândul său, primarul satului Cârpești, Ion Bâzu, a spus că anterior a încercat să repare unele porțiuni de drum, dar asta necesită mulți bani. „Este important pentru noi, deoarece dacă alte porţiuni de drum le-am mai reparat şi cu forţele proprii, pe acesta nu ne-am fi permis să îl reparăm în timpul apropiat”.

Un alt tronson de drum aflat în reparaţie este cel care leagă localităţile Leca de Antoneşti, cu o lungime de circa un km.

În alte şapte localităţi lucrările deja au fost terminate. Una dintre ele este Cania. Acolo a fost pus asfalt pe o porțiune de aproape un km de drum. „Erau foarte multe gropi, dar acum e minunat”, a spus un localnic.

Şi în satul Stoianovca au fost renovate două porţiuni de drum, cu o lungime de peste 700 de metri. Acestea fac legătura dintre şcoala, casa de cultură şi primăria din sat. Oamenii din sta spun că drumul era jalnic și își deteriorau automobilele prin craterele formate de ani buni.

În cadrul Programului „Drumuri bune pentru Moldova”, lansat de Guvern la iniţiativa liderului PD, Vlad Plahotniuc, urmează să fie reabilitați peste 1200 km de drumuri sătești, în 1241 de localități din republică. Pentru aceasta s-au alocat în jur de 1,6 miliarde de lei.

Ministerul Economiei și Infrastructurii anunță că, în contextul lansării proiectului „Drumuri bune pentru Moldova”, agenții economici, care transportă materiale de construcție pe calea ferată, vor beneficia de tarife avantajoase.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md