/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 764: Explozii la Harkov și Zaporojie. ISW: Rusia probabil va pierde războiul

/VIDEO/ Arhitectul-șef al Capitalei, despre demolarea Cinematografului Gaudeamus: „Nu putem să-i interzicem proprietarului”

08 iunie 2018, ora 18:10

Contactat de TV8, arhitectul-șef al capitalei, Sergiu Borozan, a spus că lucrările care se efectuează sunt legale, iar proprietarul cinematografului a primit o autorizaţie în acest sens încă în 2016: „Obiectul este privat și nu putem să-i interzicem proprietarului, deoarece el are dreptul să facă cu proprietatea ce dorește. – Da ce va fi construit în loc? – Eu acum nu pot să dau așa interviu. Acolo a fost elaborat proiect urbanistic zonal și urmează să fie aprobat de CMC”.

La fața locului a fost și primarul ales, Andrei Năstase. Pe o rețea de socializare acesta a făcut un live, arătându-se nemulțumit de modul în care sunt executate lucrările de demolare. Năstase a cerut viceprimarului, Nistor Grozavu, să vină cu explicații publice în legătură cu acest caz: „Aici, la Gaudeamus, s-au început niște lucrări fără ca să se ia măsurile de rigoare. Fac pe această cale un apel către autoritățile municipale, un apel către Nistor Grozavu pe care l-am atenționat că în perioada în care a fost ales un nou primar și până în momentul în care va trebui să predea toate actele către primarul nou ales i-am atenționat să nu mai dea nici un fel de autorizație de demolare în grabă, pe ascuns așa cum s-a mai întâmplat și în alte cazuri”.

La scurt timp primăria a venit cu un comunicat de presă în care a menționat că demolarea cinematografului este legală, iar clădirea este proprietate privată a unui agent economic, începând cu anul 2004. Anterior, mai mulți reprezentanți ai societății civile s-au opus demolării cinematografului. Aceștia își argumentează poziția prin faptul că, în Chișinău, lipsește infrastructura culturală. Ultima demolare care a avut loc în Chișinău a vizat o clădire istorică de la intersecția străzilor Mihai Eminescu și Columna. În locul acesteia ar urma să apară spații locative și centre comerciale.

Reporter: Carolina Bețivu
Imagine: Xenofont Gherghelaș

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram