/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

/VIDEO/ Ilan Șor, citat la Procuratură. Edilul de Orhei a anunțat că va depune șapte plângeri împotriva Maiei Sandu

missing
08 iunie 2018, ora 18:25

Postarea care îl aduce pe Ilan Șor, din nou, în atenția procurorilor a fost publicată pe 6 iunie, pe pagina sa de Facebook. În ea, Șor a precizat că Maia Sandu ar fi primit bani în plic de la fostul prim-ministru, Vlad Filat, iar el ar fi fost cel care punea bancnotele. Momentul descris de Șor a trezit curiozitatea procurorilor care vor acum să-l citeze pentru a depune mărturii în scris.

Vis-a-vis de declarațiile acestuia pe pagina de socializare, el va fi citat citat de către Procuratura Anticorupție. Persoanei care face denunț sau plângere i se explică răspunderea pe care o poartă în caz dacă denunțul este intenționat calomnios, fapt pentru care acesta semnează declarația. Doar după respectarea acestei proceduri, Procuratura poate iniția o investigație,” susține Anastasia Mihalceanu, purtător de cuvânt, procuratura Anticorupție.

Dacă Ilan Șor va refuza să reconfirme în scris declarațiile în fața procurorilor, aceștia spun că nu vor putea continua cercetările. Se pare însă că Șor nu va evita Procuratura. Într-un comunicat de presă, transmis în această după-amiază, el a anunțat că avocații săi vor depune 7 plângeri împotriva Maiei Sandu. Șor menționează și două articole penale. Unul se referă la „închisoare”, iar celălalt la „încălcarea egalității în drepturi a cetățenilor”, articol ce prevede până la 2 ani de închisoare. În opinia juristului Ion Guzun, prin acțiunile descrise în postare, Ilan Șor ar fi comis cel puțin două infracțiuni.

„Din ceea ce a postat dumnealui, cert dumnealui recunoaște că a dat unei persoane de demnitate publică, domnului Filat, la acel timp prim-ministru mită. Mai jos de acel text eu văd o vizibilă instigare la ură cu partea ce ține de anumite gânduri ale dumnealui. Acest lucru trebuie să fie investigat și pe latura penală, decât a considera că acesta este un discurs politic,” susține Ion Guzun, jurist CRJM.

Maia Sandu a respins acuzațiile lui Șor și a adăugat că-l va ataca în judecată pentru defăimare. Anterior, în baza unui autodenunț al lui Sor, fostul premier, Vlad Filat, a fost condamnat la 9 ani de închisoare.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram