02:16:49 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Un primar din R. Moldova solicită AZIL POLITIC în afara R. Moldova, arătând spre deputatul Constantin Țuțu

Politică 08.06.2018 11:19 Vizualizări14617 Autor: Ziarul National
VIDEO // Un primar din R. Moldova solicită AZIL POLITIC în afara R. Moldova, arătând spre deputatul Constantin Țuțu
Vitalie Șalaru, primar de Băcioi, suburbie a capitalei


Primarul comunei Băcioi, suburbie a mun. Chișinău, Vitalie Șalaru, solicită ambasadelor acreditate în R. Moldova să-i acorde familiei sale azil politic în alt stat, fiindu-i frică pentru securitatea apropiaților săi, dar și să-i ofere lui personal protecție.

Șalaru a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că organele de drept i-ar fi intentat opt dosare penale, „la comanda” deputatului democrat Constantin Țuțu, originar din această localitate, și nu ar reacționa la fărădelegile semnalate de primar. Mai mult, alesul ar fi primit de mai multe ori amenințări îngrijorătoare.

Ultimul caz la care a făcut referire Șalaru se întâmplă chiar în aceste zile la Primăria Băcioi, când un grup de consilieri democrați și socialiști au convocat „o ședință ilegală”, au blocat biroul secretarului Primăriei și au sechestrat safeul. Potrivit primarului, în aceste zile urmau a fi atribuite loturi de pământ unor tinere familii din localitate, lucru pe care consilierii respectivi nu l-ar admite, unii dintre ei atribuindu-le lor sau apropiaților lor.

Scandalul a pornit după ce fosta secretară a Consiliului local, Raisa Stoica, a fost restabilită în funcție de către instanța de judecată, avocatul dânsei fiind soșul unei judecătoare de la Curtea de Apel.

Primarul mai acuză faptul că, în ultimul timp, au fost tăiate toate alocațiile financiare care urmau să vină în comună, inclusiv după ce deputatul Țuțu i-ar fi solicitat să cedeze funcția de viceprimar și de secretar al Primăriei, lucru respins de Șalaru.

Acesta a mai spus că, în pofida faptului că este terorizat, dânsul este decis să-și ducă mandatul de primar încredințat de băcioieni până la sfârșit.

Menționăm că Vitalie Șalaru a câștigat Primăria Băcioi pe listele Partidului Liberal, iar acum câteva luni a aderat la Partidul Unității Naționale.

Constantin Țuțu nu a comentat acuzațiile lui Șalaru, dar o postare de pe Facebook arată că deputatul a fost ieri la Băcioi, unde ar fi fost „așteptat cu recunoștință”.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md