Vicepreşedintele Consiliului Naţional pentru Participare, Antoniţa Fonari, afirmă că Maia Sandu este candidatura potrivită pentru funcţia de premier. „Viitorul cabinet trebuie să fie format din cât mai multe femei, chiar şi pentru faptul că în ţările conduse de femei fenomenul corupţiei este mult mai redus sau chiar aproape lipsă”, crede Fonari, citată de Info-Prim NEO.

La rândul său, preşedintele Platformei pentru egalitate de gen, Valentina Bodrug-Lungu, a menţionat că promovarea egalităţii gender nu este un moft al societăţii civile, ci un imperativ al dezvoltării societăţii. „Politicienii trebuie să înţeleagă că o putere are caracter legitim dacă reprezintă ambele genuri, însă în Moldova pot fi numărate pe degete femeile din Parlament, din Guvern şi din administraţia publică locală. Politicienii au acum şansa dovadă de poziţie civică şi să numească premier o femeie, dar şi cât mai mulţi miniştri de gen feminin”, susţine aceasta.

În cadrul aceleiaşi conferinţe, vicepreşedintele Consiliului ONG-urilor, Ghenadie Ţurcanu, a declarat că susţine şi el candidatura Maiei Sandu la funcţia de premier şi a subliniat că este foarte important ca prim-ministru să nu fie o simplă marionetă.

Varianta în limba engleză o puteţi accesa aici.