/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 783: Explozii, pericol atomic și noi reguli de mobilizare pentru armata ucraineană

/FOTO. VIDEO/ Persoanele în scaun cu rotile au acum o șansă să conducă automobile. Invenția unui tânăr inginer din Hâncești

missing
07 iunie 2018, ora 18:01

În urmă cu mai bine de doi ani, cei doi studenți au demarat o campanie de strângere de fonduri pentru a construi un prototip de mașină care va putea fi condusă de persoanele cu dizabilități, având un sistem unic de acces lateral, pe ușa șoferului, folosind o platformă hidraulică, scrie bzi.ro.

Tinerii au legat integral funcționarea mașinii de telefonul mobil, printr-o aplicație care controlează mai multe aspecte și care permite pornirea și oprirea motorului, încuierea și descuierea mașinii, monitorizarea GPS de la orice distanță, dirijarea platformei de acces în autovehicul, dar și funcții mai simple, precum activarea alarmei antifurt. Întreg proiectul a fost pornit pentru a-l ajuta pe Alexandru, un tânăr din orașul Hîncești, din Republica Moldova, imobilizat în scaun cu rotile, să poată conduce o mașină cu care să ajungă mult mai ușor la destinațiile sale.

Mașina a fost prezentată joi, 7 iunie, în cadrul Conferinței internaționale în Concepte Avansate de Inginerie Mecanica ACME (Advanced Concepts in Mechanical Engineering), care s-a desfășurat la Iași.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram