20:41:38 28.03.2024
Stiri

Modelul de cooperare moldo-română din educație și cultură ar putea fi EXTINSĂ și în domeniul tineretului și sportului

Social 07.06.2018 16:39 Vizualizări1408 Autor: Ziarul National
Modelul de cooperare moldo-română din educație și cultură ar putea fi EXTINSĂ și în domeniul tineretului și sportului


România și R. Moldova ar putea crea un cadru comun de cooperare în domeniul tineretului și sportului, după modelul programelor și acordurilor culturale și educaționale încheiate între București și Chișinău.

La această înțelegere au ajuns astăzi ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Monica Babuc, și ministrul român al Tineretului și Sportului, Ioana Bran, care se află într-o vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 6-8 iunie curent.

În cadrul unei întrevederi dintre cei doi oficiali, Monica Babuc i-a mulțumit omologului său român pentru că a dat curs invitației de a vizita Republica Moldova, subliniind relațiile de prietenie şi cooperare dintre cele două state, care cuprind cele mai diverse domenii (educație, cultură, cercetare etc.), dovadă în acest sens fiind numeroasele proiecte realizate în comun.

La rândul său, ministrul Ioana Bran și-a exprimat disponibilitatea aprofundării cooperării, astfel încât organizațiile sportive și cele de tineret din Republica Moldova să beneficieze de diverse programe și proiecte de mobilitate și asistență oferite de România, dar și de Uniunea Europeană.

Oficialii au discutat despre perspectivele de cooperare între cele două ministere, fiind abordate mai multe subiecte privind schimbul de experiență și bune practici în domeniul tineretului și sportului pe diverse paliere (metodologia de finanțare a federațiilor sportive, accesarea de fonduri europene, reabilitarea și modernizarea infrastructurii sportive, promovarea voluntariatului); realizarea în comun a diferitor acțiuni cu participarea organizațiilor de tineret (tabere și școli de vară, conferințe, instruiri, întâlniri comune ale ONG-urilor de tineret din cele două state); stimularea cooperării transfrontaliere prin implicarea organizațiilor de tineret și a autorităților publice locale etc.

În R. Moldova, ministrul Ioana Bran va întreprinde vizite la mai multe instituții, cum ar fi Centrul sportiv de pregătire a loturilor naționale, inclusiv Baza sportivă de canotaj din orașul Vatra, Comitetul Național Olimpic și Sportiv, Universitatea de Stat de Educației Fizică și Sport și Centrul de Tineret Orhei.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md