17:48:42 28.03.2024
Stiri

TRAGEDIE // O fetiță de un an și două luni a unor cetățeni din R. Moldova, UCISĂ la o grădiniță din Israel: Interviu cu mama micuței

Moldovenii în lume 07.06.2018 15:39 Vizualizări9826 Autor: Ziarul National
TRAGEDIE // O fetiță de un an și două luni a unor cetățeni din R. Moldova, UCISĂ la o grădiniță din Israel: Interviu cu mama micuței elenarobu.md


O fetiță de un an și două luni a unui cuplu din R. Moldova a fost ucisă de educatoare, acum trei săptămâni, la o grădiniță din Israel, unde părinții ei se aflau la muncă.

Micuța Yasmine Vintea a fost înmormântată săptămâna trecută la Chișinău, iar părinții ei s-au întors în Israel pentru a participa la procesul de judecată împotriva educatoarei, originară din Ucraina, dar și a directorului instituției.

Cazul a avut loc într-o grădiniță din orașul Petah Tikva, iar presa israeliană scrie că micuța a fost trântită pe o saltea, acoperită cu o plapumă peste care s-a urcat educatoarea și a stat așa minute bune. După aceea, micuța nu s-a mai trezit.

Jurnalista Elena Robu a tradus un interviu cu mama micuței ucise, Dorina Vintea, acordat presei din Israel, care povestește ce s-a întâmplat.

„Era trecut de patru după-amiază. A sunat telefonul, iar pe linie era unul dintre asistenții care lucrează la grădiniță: „Vino repede la grădiniță, Yasmine nu respiră“, povestește Dorina Vintea. Femeia tocmai și-a terminat munca și conducea cu viteză scuterul ei spre grădiniță.

„Am ajuns la grădiniță în câteva minute și la intrare am văzut ambulanța și o mașină de poliție, eram foarte nervoasă, am vrut s-o văd pe Yasmine”, a mărturisit Dorina. Potrivit ei, polițiștii și doctorii au intrat și au ieșit din grădiniță, iar pe mama micuței nu au lăsat-o să între să își vadă fiica.

Dorina își amintește cu tristețe că „doctorii au încercat tot posibilul pentru a-i salva fiica, dar într-un final aceștia au ieșit și au spus: Ne pare rău, nu am reușit să vă salvăm fiica”.

Doar în acel moment, la spital, Dorina și-a dat seama cu adevărat că fiica ei nu mai era în viață. „Nimeni nu mi-a spus că Yasmine era într-o stare critică. De asemenea, nu mi s-a spus ce s-a întâmplat cu adevărat înainte, la grădiniță. Singurul lucru pe care mi l-au spus a fost că educatorii au încercat să o salveze pe Yasmine“, a argumentat tânăra. La câteva ore după tragedie, directorul grădiniței i-a exclus pe soții Vintea din grupul Wattsap al grădiniței. „Ne-au eliminat din grup după tragedie, nu știu de ce, până în acest moment nu înțeleg ce a determinat-o să facă acest lucru”.

La început nu a existat nicio suspiciune de crimă în acest caz, însă numai după ce anchetatorii au vizionat înregistrările de pe camerele de supraveghere și au pus cap la cap succesiunea evenimentelor care au dus la moartea fetiței Yasmine, educatoarea a fost arestată.

Citiți continuarea interviului AICI.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md