A băut cel mai gustos vin și a savurat din mămăligă. Ce l-a încântat pe DJ-ul olandez, David Gravell, după ce a vizitat Moldova

collage

David Gravell este un muzician și trance DJ născut în Amsterdam. Tânărul a venit să mixeze alături de Andrew Rayel la un concert la Chișinău. Ce cunoștea despre Moldova înainte să vină aici, cu ce impresii a rămas în urma vizitei și ce bucate tradiționale i-au plăcut mai mult? Despre aceasta ne-am propus să aflăm în cele ce urmează.

       „Aveam 12 ani când am început să descopăr o lume nouă”

David Gravell a devenit cunoscut în 2013 cu piesa „Bulldozer” realizată sub marca Mainstage Music. Numele lui complet este Danny de Graaf., dar prietenii obișnuiau să-l numească Dave. Prin urmare, tânărul a hotărât să-și modifice numele pentru a-i da o alură internațională. „Îmi pare că așa sună mai bine, plus e mai simplu de pronunțat”.

David a început să facă muzică încă de mic. „Tatăl meu obișnuia să construiască sintetizatoare proprii, așadar mereu am fost înconjurat de muzică”. Cu toate acestea, tânărul DJ a început să producă propriile beaturi când tatăl îi făcuse cadou un computer. „Aveam 12 ani când am început să descopăr o lume nouă. Cred că a fost momentul în care m-am determinat asupra carierei din viitor”.

david4

„Am savurat fiecare minut petrecut aici”

În Moldova era început de primăvară când a coborât din avion. David a rămas fascinat de culorile, natura și ospitalitatea celor de aici. „Moldova este foarte colorată, mi-a plăcut mult”.

david7

Înainte de a veni aici, cunoștințele tânărului se limitau la acele câteva stereotipuri despre moldoveni. „Să fiu sincer, am fost un norocos. Andrew și fratele lui m-au luat într-o mica călătorie să văd Moldova. Noi am mers în locul unde ei au crescut. Am rămas pur și simplu fascinat de natura de aici și bucatele tradiționale”.

david3

Și tot dacă Moldova se face renumită datorită vinurilor sale, David zice că aici a reușit să guste unul dintre cele mai bune vinuri din viața sa. Ce ține de mâncare, muzicianul a gustat mămăliga. Inițial era sceptic în raport cu acest produs, după care a rămas fascinate de el.

David zice că a rămas încântat și de publicul din Moldova. „Ieșind în scenă am simțit o doză nebună de energie pe care o emanau cei din sală. Am savurat fiecare minut petrecut aici”.

david5

„Armin van Buuren și Andrew Rayel”

Andrew Rayel și David Gravell s-au cunoscut acum 6 ani la Amsterdam. „Am cunoscut două persoane talentate într-o singură zi, pe Armin van Buuren și pe Anrew Rayel. În scurt timp am devenit prieteni și am reușit să învăț multe de la ei”.

„Armin este într-adevăr un exemplu pentru mulți oameni și un adevărat profesionist. El gândește diferit și asta îl face unic. Eu îl respect mult și mă simt previlegiat că am putut lucra împreună”.

david6

De asemenea, David spune că este mereu încântat să se vadă și cu Andrew, deoarece îi leagă o prietenie puternică. „Îmi place mult când evoluăm pe o scenă. Din acest motiv am acceptat să vin în Moldova. Andrew m-a ajutat cu multe sfaturi în ceea ce ține de mixare. Când am fost în Moldova, el mi-a arătat și studioul său nou”.

Muzicienii au lansat împreună piesa „Trance Reborn”, de care sunt foarte mândri. Ei zic că track-ul a ieșit atât de bine datorită plăcerii de a lucra împreună.

„Natura este sursa mea de inspirație”

David are și o pagină pe Wikipedia, când a văzut-o pentru prima dată era foarte încântat. „Îmi place mult, deoarece acum pot duce contul festivalelor la care am evoluat, chiar e o listă destul de mare”, spune amuzat DJ-ul.

„Savurez din plin sezoanele de festivaluri”. DJ-ii nu au posibilitatea să meargă undeva în fiecare weekend. Prin urmare, mulți iubitori de muzică trance trebuie să aștepte festivalurile. „În această perioadă văd atât de multe fețe fericite care mă inspiră să continui să fac ceea ce îmi place”.

david2

david1

David își ia inspirația din natură. „Sunt tipul de persoană care creează în aer liber. Am nevoie de o pădure, o plajă, orice, natura este sursa mea numărul unu de inspirație. Probabil din acest motiv mi-a plăcut atât de mult Moldova”.

În următorii 5 ani David planifică să-și lanseze propriul brand, un magazin de haine și o mulțime de călătorii. Spre final de discuții, David le-a recomandat tinerilor să fie ei însăși. „Be yourself, everyone else is already taken”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente