(partea I) Supe, salate sau cartofi. Mâncare pe care să o faci când nu știi ce mâncare să faci

collage

Mâncăm pentru ca să trăim și nu invers, dar uneori plăcerea de a mânca este superioară celorlalte. Echipa #diez și-a propus să adune în câteva liste, mâncărurile comune, dar savuroase, care te vor scoate din impas când nu vei ști ce să gătești. 

# Supă rece cu castraveți și mentă

Green gazpacho

Această supă este una dintre mâncărurile de vară care nu necesită preparare termică. Taie mărunt castravetele, roșiile, țelină și usturoiul. Pune-le pe toate într-un bol, împreună cu frunzele de mentă, apoi adăugă laptele, sărea și piperul.

# Salată de năut cu roșii

74970509_m_650_433
Photo Credit: dihahair.ro

Când rămâi fără idei, o salată te scoate imediat din impas. Adaugă într-un bol trei roșii mari sau șase-șapte roșii cherry, tăiate, împreună cu o bucată de brânză feta și aproximativ 600 de grame de năut.

# Limba Soacrei

3536351
Photo Credit: perfecte.md

Limba soacrei, ruladă de vinete numai bună de preparat în acest sezon, poarta denumire interesantă datorită umpluturii cu usturoi, învelită într-o felie de vânătă.

# Cartofi țărănești la tigaie

cartofi-taranesti
Photo Credit: maggi.ro

Pentru perioada când e cald afară, cartofii țărănești la tigaie sunt cea mai potrivită idee. Se prepară rapid și nu ai nevoie de minimum de ingrediente.

# Ardei umpluți

ardei-umpluti_1
Photo Credit: maggie.ro

Ardeii umpluți sunt mâncarea de vară favorită pentru mulți. Vei avea nevoie mai mult de jumătate de oră pentru ca să-i pregătești, dar rezultatul merită.

# Dovlecei prăjiți

fff

Și tot dacă e vară și e sezonul dovleceilor, ar fi potrivit să se regăsească printre deliciile pe care planificați să le gătiți în timpul apropiat. Cel mai mare plus al dovleceilor este că ei se pregătesc rapid și sunt foarte gustoși.

# Hrișca

f

Hrișca se prepară rapid și e bogată în substanțe nutritive. Acest fel de mâncare poate fi gătit în diferite moduri, prin urmare experimentând și asociind-o cu diferite legume, tipuri de carne, ea poate fi pe placul oricui.

Rețeta zilei poate fi găsită aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente