/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 786: Sânge la Dnipro, avertizare de rang înalt și sprijin G7. Zelenski: „Trebuie să înfrângem teroarea”

Putin a dezvăluit într-un interviu cu care dintre liderii lumii a băut vodcă de ziua lui de naştere

missing
06 iunie 2018, ora 17:46

„Dacă nu mă înşeală memoria, Xi Jinping este singurul dintre liderii lumii cu care mi s-a întâmplat să sărbătoresc o dată ziua mea de naştere”, a spus Putin, recunoscând că relaţiile şi programul nu i-au permis să serbeze până acum această zi cu alţi conducători străini.

„Dar cu Xi Jinping s-a întâmplat. Am vorbit deja despre asta în mod public, nu există niciun secret, a fost foarte simplu. Nu mă ascund, am băut câte un păhărel cu vodcă, am tăiat nişte salam”, şi-a amintit preşedintele rus, care se ştie că nu este un amator de băuturi tari.

Vladimir Putin, un împătimit al sportului, duce în general un mod de viaţă sănătos iar media oficiale au acreditat ideea că acesta consumă de obicei ceai verde şi răcoritoare pe bază de fructe de pădure, preparate de bucătarii de la Kremlin.

Preşedintele rus nu a precizat când s-a întâmplat acest lucru, dar agenţia de presă TASS sugerează că, cel mai probabil, este vorba de sărbătorirea celei de-a 61-a aniversări a lui Putin, care a coincis cu prezenţa sa la summitul APEC din Bali, la 7 octombrie 2013. Într-o conferinţă de presă după summit, Putin a recunoscut atunci că a băut o vodcă cu chinezii.

„Cum am sărbătorit? Aproape că nicicum. Ultima întâlnire a fost cu delegaţia chineză. Le-am propus prietenilor chinezi să bem un pahar de vodcă cu această ocazie. Ei nu au refuzat”, a spus atunci Putin, conform TASS. El a adăugat că oficialii chinezi au venit cu un tort pe care “l-am mâncat cu toţii”.

Preşedintele rus urmează să participe în 9 şi 10 iunie la summitul Consiliului şefilor de stat din cadrul Organizaţiei de cooperare de la Shanghai, care va avea loc la Qingdao, oraş-port situat în provincia chineză Shandong.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram