‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.3 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriAnul acesta Ucraina va înregistra o productivitate de fructe cu până la 30% mai...

Anul acesta Ucraina va înregistra o productivitate de fructe cu până la 30% mai mare decât în 2017

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Experții prognozează o recoltă de fructe și pomuşoare la nivel de 400-500 mii tone, ceea ce este cu 10% şi respectiv 30% mai mult decât în 2017.

„În acest an prognozăm o mărire a volumului de producţie, în comparaţie cu cantitatea obţinută în 2017. La moment, se aşteaptă o roadă mai mare cu 10-30% decât anul trecut”, declară şeful asociaţiei «Укрсадпром» Dumitru Croşka.

Trebuie remarcat faptul că factorii precum temperaturile înalte, înflorirea rapidă, seceta, grindina, insuficienţa sau lipsa braţelor de muncă din cadrul întreprinderilor pot afecta negativ volumul şi calitatea recoltei de fructe și pomuşoare.

„Plantaţiile de nuc după suprafaţă au depăşit toate celelalte anul acesta. Conform datelor oficiale, anul trecut au fost plantate 1843 hectare pomi de nuci. Drept comparaţie: mere şi pere au fost plantate 692 hectare, pomuşoare-860 hectare, viţă de vie-296 hectare”, a comunicat Ghenadie Iudin, vicepreşedintele „Asociaţiei Ucrainene de Nucifere”.

Experţii au remarcat că mărirea volumului de producţie nu va influenţa preţul de realizare a fructelor şi pomuşoarelor, acesta se va menţine la nivelul anului trecut.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›