23:02:05 23.04.2024
Stiri

Partidul „ȘOR” a instalat sistemul de iluminare stradală încă într-un sat din raionul Orhei

Partide/Comunicate 06.06.2018 14:18 Vizualizări1556 Autor: Ziarul National
Partidul „ȘOR” a instalat sistemul de iluminare stradală încă într-un sat din raionul Orhei


În satul Jora de Sus, din cadrul comunei Jora de Mijloc, raionul Orhei, a fost instalat iluminatul stradal. „Acest lucru a fost posibil grație proiectului „Iluminarea stradală pentru Comuna Jora de Mijloc - siguranță pentru cetățeni", implementat de Asociația Obștească „Pentru Orhei”, în cadrul proiectului Uniunea Orheiul Nou, cu susținerea Partidului „ȘOR”, se arată într-un comunicat de presă al formațiunii.

Sursa citată menționează că acesta este primul proiect de anvergură desfășurat în localitate în ultimii 15 ani și e menit să sporească nivelul de trai.

„În satul Jora de Sus au fost instalare zeci de kilometri de cablu nou, peste 200 de lămpi LED economice și au fost modernizate substațiile electrice. La inaugurarea iluminatului stradal au venit toți sătenii, ei s-au arătat mulțumiți de lucrările făcute și au adus mulțumiri întregii echipe al proiectului Uniunea Orheiul Nou”, se arată în comunicat.

Anterior, în cadrul proiectului, în satele Brănești și Furceni, au fost instalate terenuri de joacă moderne pentru copii, iar satul Pohorniceni a beneficiat de iluminat stradal modern, care acoperă toată localitatea.

Proiectul „Uniunea Orheiul Nou” a fost inițiat de primarul de Orhei, Ilan Șor, și este destinat implementării proiectelor sociale și de infrastructură realizate cu succes în orașul Orhei și în localitățile rurale din raion. Proiectul a fost lansat în scopul creării condițiilor de trai în zonele rurale care sunt similare condițiilor din oraș.

Implementarea proiectelor în cadrul „Uniunii Orheiul Nou” se realizează pe baza unei inițiative voluntare a locuitorilor satelor din raion și este asigurată de forțele și resursele echipei de proiect, mai arată sursa citată.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md