00:56:27 29.03.2024
Stiri

Șoferii din R. Moldova solicită MICȘORAREA prețurilor la carburanți până la 14-15 lei pentru un litru

Economie 06.06.2018 14:39 Vizualizări2223 Autor: Ziarul National
Șoferii din R. Moldova solicită MICȘORAREA prețurilor la carburanți până la 14-15 lei pentru un litru


Șoferii s-au adunat astăzi din nou în centrul Chișinăului pentru a protesta împotriva majorării prețurilor la carburanți.

Aceștia au întocmit o petiție pe care au expediat-o autorităților, cerând cobărârea prețurilor la benzină și motorină „până la 14-15 lei”, prezentarea metodologiei de formare a prețurilor și monitorizarea calității carburanților care „este la pământ”, dar trebuie să fie la standarde internaționale.

De asemenea, șoferii solicită anularea sancțiunilor care ar putea fi aplicate după protestul spontan din 2 iunie curent, când sute de șoferi au venit cu mașinile în Piața Marii Adunări Naționale ca să protesteze împotriva deciziei ANRE de a majora prețurile la combustibili.

Dacă nu le vor fi satisfăcute revendicările, șoferii promit să revină la proteste și să blocheze arterele principale ale capitalei.

Menționăm că ANRE și-a suspendat, săptămâna trecută, decizia prin care un litru de benzină a ajuns să coste un euro, pentru a examina solicitările venite de la Guvern și Parlament vizavi de acest subiect.

Ieri, premierul Pavel Filip a solicitat responsabililor să „aducă o claritate în ceea ce ține de stabilirea prețurilor la carburanți”, pentru a evita discuțiile în societate.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md