11:15:35 29.03.2024
Stiri

Vrei să participi la săpături ARHEOLOGICE? Mâine ai ocazia s-o faci la Ivancea

Social 24.07.2015 11:38 Vizualizări1009 Autor: Victoria Bortă
Vrei să participi la săpături ARHEOLOGICE? Mâine ai ocazia s-o faci la Ivancea facebook.com


Un eveniment dedicat artei ceramice, denumit Cucuteni International Art Camp 2015, va avea loc mâine între orele 14.00-23.00 în satul Ivancea, raionul Orhei.

Evenimentul va include activități printre care: săpături arheologice pentru copii, crearea unei locuințe antice, atelier de creație pentru doritorii de a mânui tobele, bonga, conga și jembe, mahendi – picturi cu henna, fashion show în stil etno a modelierului Evgheni Hudorojcov, dansuri ș.a.

Pe durata întregii manifestații vor fi bucate tradiționale a culturii Cucuteni și băutura Uzvar, precum și expoziție cu vânzare a unor capodopere create de meșterii participanți la tabăra de artă.

Culorile naturii, spiritul antichității, arta ceramicii, libertatea de exprimare sunt cele care reprezintă Cultura Cucuteni.

Denumirea acesteia se trage de la un sat din România, unde au fost descoperite primele artefacte ce reprezintă această cultură.

Numele culturii provine de la denumirile localităților în care au fost descoperite primele evidențe ale existenței acesteia: Cucutani (un sat din apropierea orașului Iași, România). Această civilizație a existat în perioada mileniilor VI-III, înaintea Erei Noastre, și a ocupat o zonă extinsă situată între munții Carpați și cursul mijlociu al râului Nipru.

Aceasta include teritoriul R. Moldova, Ucrainei și României, iar R. Moldova se află chiar în centrul acestui areal. Civilizația Cucuteni este cunoscută în special pentru confecțiile din Ceramică, întrucât anume în această perioadă această a cunoscut cel mai înalt nivel de dezvoltare


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md