(video) “Calculele din metodologia care stabileşte preţurile la carburanţi trebuie să le poată face fiecare cetăţean”

În debutul ședinței de ieri a cabinetului de miniștri, premierul Pavel Filip a scos în evidenţă subiectul prețurilor la carburanți. Prim-ministrul a dat asigurări că Guvernul nu influențează activitatea instituțiilor independente cum este ANRE-ul, în pofida speculațiilor din societate, dar a accentuat că este necesară o mai mare claritate în ceea ce privește formarea prețurilor la produsele petroliere.

Amintim că ultimele tarife plafon majorate de ANRE au dus la o serie de revolte prin şoferi, motiv pentru care Guvernul a cerut de la această instituţie suspendarea deciziei. Ultima a mers în întâmpinare şi a anulat noile tarife.

*Declaraţiile pot fi urmărite de la minutul 8:50.

Prim-ministrul a subliniat că în domeniu există cadrul legal și metodologia necesară, dar este importantă asigurarea unei transparențe mai mari în aplicarea acestora.

“Aceste metodologii trebuie să fie atât de clare, încât aceste calcule să le poată face fiecare cetățean care are acces la cifrele respective, la prețul la țiței, la cursul valutar, ca să nu lăsăm marjă de interpretare”, a spus premierul.

“Vreau să punem punct discuțiilor pe acest subiect și să facem o claritate atunci când vorbim despre stabilirea prețurilor la carburanți și energie electrică”, a adăugat Filip.

În această ordine de idei, prim-ministrul a solicitat Ministerului Economiei și Infrastructurii să facă o analiză a cadrului legal și, dacă este necesară modificarea acestuia, să intervină.

De menţionat că în weekend-ul trecut a fost organizat în PMAN un marş împotriva scumpirii carburanţilor. Un al doilea protest are loc chiar în aceste clipe în centrul oraşului, acolo unde zeci de automobilişti şi-au parcat maşinile în faţa Guvernului şi îşi arată nemulţumirea faţă de preţurile mari. Şoferii planifică să iasă săptămânal la proteste.

Vezi şi: Moldova: Cum am ajuns să plătim cu peste 3 lei mai mult pentru benzină şi motorină în mai puţin de un an

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/