Taximetrist, amendat pentru un abțibild contra scumpirii carburanților. Cum a comentat cazul ministrul de Interne

Un sofer de taxi s-a ales cu o amenda de 300 de lei, după ce și-a lipit pe automobil un mesaj prin care-și exprima nemulțumirea fata de scumpirea carburanților, anunţată anterior de ANRE. Cazul a avut loc acum trei zile și a fost făcut public printr-un filmuleț video difuzat pe rețelele de socializare.

În imaginile video se vede cum la un moment dat, bărbatul se apropie de polițistul care scria procesul și îi cere explicații pentru ce l-a amenda. Omul legii i-a spus ca autocolantul cu mesajul: „Eu sunt împotriva creșterii prețurilor la carburanți” este reclamă neautorizată.

Astăzi, premierul Pavel Filip a solicitat la ședința Guvernului ministrului Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, să ia măsuri în acest caz.

„Nimeni nu a anulat libertatea de exprimare în R. Moldova”, a declarat premierul, adăugând că Guvernul depune eforturi pentru a reforma poliția.

Imediat după aceasta, ministrul Alexandru Jizdan a anunțat că a dispus inițierea unei anchete interne de către Serviciul Protecție Internă și Anticorupție pe marginea incidentului dat. El și-a exprimat regretul că unii angajați ai poliției, intenționat sau din lipsa cunoștințelor legislației în vigoare, generează uneori probleme care afectează nu doar imaginea instituțională, dar și a țării.

„Probabil este necesar ca ministrul Afacerilor Interne să învețe pe fiecare polițist care încă nu a înțeles care este rolul lui în sistem și societate, despre unele norme și reguli, despre legi și despre comportament, dacă totuși ei nu se gândesc că fiecare abatere a lor afectează întreg Ministerul, iar ei sunt în slujba cetățeanului nu al eului personal”, a spus Alexandru Jizdan.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.