07:49:49 19.04.2024
Stiri

VIDEO // A intrat în casa unui HACKER şi nu a mai ieşit niciodată. Este incredibil ce au descoperit oamenii legii sub locuinţă după ce pompierii au intervenit la un incendiu

Știri 05.06.2018 17:31 Vizualizări2643 Autor: Ziarul National
VIDEO // A intrat în casa unui HACKER şi nu a mai ieşit niciodată. Este incredibil ce au descoperit oamenii legii sub locuinţă după ce pompierii au intervenit la un incendiu


Expert în securitate cibernetică, hacker-ul pe nume Daniel Beckwitt plănuia construirea unui buncăr subteran care să îl protejeze de „ameninţări internaţionale” cum ar fi un atac nuclear din partea Coreei de Nord, scrie go4it.ro.

Surprinzător este că Beckwitt a ţinut prezentări pe teme de securitate în cadrul DefCon şi SchmooCon, fiind considerat un hacker de succes, destul de bine ancorat în realitate.

Potrivit investigaţiilor publicate de autorităţi, sub locuinţa din oraşul Bethesda (aflat în statul american Maryland) Beckwitt a construit o reţea complicată de tuneluri, depăşind cu mult limitele terenului aflat în proprietate. Aflate la o adâncime de 6 metri şi întinse pe o distanţă de 60 metri în mai multe direcţii, tunelurile au fost săpate cu ajutorul unui muncitor transportat cu ochii acoperiţi, încât acesta să nu poată şti niciodată locaţia exactă.

Din păcate, obsesia lui Beckwitt de a nu lăsa nici o urmă la suprafaţă a dus la acumularea unor mari cantităţi de resturi în subteran, ignorarea completă a regulilor elementare de siguranţă cauzând declanşarea unui incendiu. Nevoit să dea explicaţii autorităţilor, acesta a recunoscut existenţa reţelei de tuneluri, unde ajutorul său a fost găsit asfixiat. Surprinzător este că „minerul” de ocazie, un tânăr pe nume Askia Khafra, a participat cu entuziasm la „operaţiunea secretă”, lăudându-se pe Facebook si Twitter cu realizările sale.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md