Studii, cazare și masă de 3 ori pe zi. Lista liceelor din Chișinău care dispun de cămine pentru elevi

10_d-1030×685-920×611

Elevii care locuiesc în suburbii sau în afara Capitalei au posibilitatea să învețe la licee în Chișinău, fiind cazați la căminele de pe teritoriul acestora. Iată care dintre instituțiile de învățământ liceal din Chișinău le oferă cazare în cămin elevilor lor.

#Liceul Teoretic Republican „Aristotel”

Cunoscut și ca „Liceul Academiei de Științe a Moldovei” sau LAȘM, Liceul „Aristotel” are un cămin pe teritoriul instituției, unde pot fi cazați elevii. Liceul a fost fondat la inițiativa președintelui AȘM, Academician Gheorghe Duca. Liceul AȘM este deschis oficial de la 1 septembrie 2008.

#Liceul Republican cu Profil Real „Mihai Marinciuc”

La acest liceu, accentul este pe subiectele profilului real, însă instituția dispune și de școală primară și gimnaziu. Liceul se află pe strada Ion Pelivan, 30/2.

 

#Liceul Republican Internat cu Profil Sportiv

Elevii LIRPS sunt asigurați cu cazare, alimentație trei ori pe zi conform vârstei, beneficiază gratuit de orele de antrenament la proba sportivă practicată, de orele de instruire și educație conform curriculei aprobate de Ministerul Educației, de edificiile sportive, utilajul, inventarul sportiv, mobilierul în cămine, cantina și săli de studii. În caz de atingere a performanților sportive înalte, elevii pot beneficia de echipament sportiv, deplasările la competiții sportive, burse și alte forme de sprijin material conform legislației în vigoare.

 

#Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”

Liceul este amplasat pe strada Stolniceni 34a, în sectorul Botanica, iar căminul este în sectorul Buiucani. În timpul anului 2017 au fost făcute renovări ale clădirii și în camere.

 

#Liceul „Orizont”, filiala Durlești

Liceul Teoretic „ORIZONT” filiala Durleşti, unde își fac studiile 400 de elevi, a fost înfiinţat în anul 2010. Obiectivul de bază al instituției este de a asigura un nivel înalt de instruire conform standardelor europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Liuba Țobenco
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente