Vino în 10 iunie cu familia și prietenii să spunem NU traficului de ființe umane

La data de 10 iunie, vino cu familia și prietenii în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, pentru un maraton de acțiuni de sensibilizare și conștientizare a consecințelor traficului de ființe umane. De la ora 10:00 până la 15:00 participă la activitățile organizate, dar și informează-te despre ce este traficul de ființe umane, consecințele acestuia și cum să participi la combaterea acestui fenomen.

Maraton de 5 km

Startul maratonului va fi dat la ora 12:00. De la Arcul de Triumf vom ajunge până la strada Ismail, apoi vom coti înapoi pe bulevardul Ștefan cel Mare – până la strada Toma Ciorbă.

Linia de finiș va fi tot la Arcul de Triumf.

Participanții maratonului vor avea acces gratuit la apă potabilă. La fel, fiecare alergător va primi în dar câte un tricou.

Orășelul copiilor

În orășelul copiilor vor fi organizate un șir de activități educaționale și distractive de către Laboratorul distracțiilor științifice, Mendelevium și Centrul educațional pentru copii, Ingenium.

În programul orășelului:

·         starturi vesele și concursuri cu premii

·         ateliere de creație

·         galerie de desene în aer liber

·         experimente haioase

·         personaje și eroi din desene animate.

Zona expozițională

În zona expozițională vei avea posibilitatea să cunoști îndeaproape dispozitivele și mijloacele de transport folosite de către subdiviziunile Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Vei admira ATV-urile Poliției de Frontieră, echipamente mobile de patrulare, dar și tehnică criminalistă, centrul mobil de prevenire și informare în domeniul siguranței rutiere și autospeciale de intervenție la incendii.

Zona ONG

Peste 10 organizații care activează în domeniul combaterii fenomenului traficului de ființe umane, dar și în sprijinirea victimelor, își vor prezenta activitatea. Vei avea oportunitatea să te informezi cum să previi acest fenomen. La fel, vei afla istoriile frapante ale victimelor traficului de ființe umane.

Food zone

După ce vei alerga 5 km, vei avea posibilitatea să te odihnești și să-ți recapeți forțele. Am pregătit, în Food Zone, băuturi răcoritoare și bucate delicioase pe toate gusturile.

Despre circularea transportului public la 10 iunie

Pe parcursul maratonului de 5 km, care va începe la ora 12:00, circulația transportului public pe bulevardul Ștefan cel Mare, în perimetrul străzilor Ismail și Toma Ciorbă va fi sistată. Transportul public va fi redirecționat pe străzi adiacente. Iar între orele 13:30 și 19:00 va fi suspendată circulația transportului în perimetrul străzilor Bănulescu Bodoni – Alexandr Pușkin.

Participarea la eveniment este gratuită.

Pentru mai multe detalii despre eveniment: https://www.facebook.com/events/2111879669096340 

Particip la organizarea și asigurarea logisticii evenimentelor corporative și culturale de mai mult de 10 ani. La Moldova.org sunt responsabil de relațiile cu clienții comerciali, dar și de toate aspectele logistice și administrative ale redacției, astfel încât colegii și colegele să nu ducă lipsă de nimic în procesul de lucru.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.