‹ adv ›
‹ adv ›
‹ adv ›
joi, 18 aprilie, 2024
8.9 C
Chișinău
‹ adv ›
HomepageȘtiriÎn Rusia, în anul curent, se așteaptă o recoltă record de rapiţă

În Rusia, în anul curent, se așteaptă o recoltă record de rapiţă

‹ adv ›

Comentarii

‹ adv ›

Potrivit estimărilor experților Institutului Studii de Piață Agricolă (IKAR), în anul 2018, poate fi stabilit un nou record în ceea ce priveşte recolta rapiţei, informează agroinfo.com.

Astfel, Dmitriy Hotko, expert IKAR, consideră că în acest an producţia de rapiţă poate ajunge până la 1,55-1,6 milioane de tone, depășind astfel maxima de 1,5 milioane de tone înregistrată în 2017.

Valoarea estimată a viitoarei recolte se bazează pe creșterea suprafețelor destinate pentru însămânțarea rapiţei. Potrivit Ministerului rus al agriculturii, suprafața cultivată cu rapiţă de iarnă va creşte cu 13 mii de hectare și va ajunge la 212 mii, iar suprafața rapiţei de primăvară va crește cu 183 mii de hectare, față de anul precedent, și va ajunge la 1,05 milioane de hectare.

La rândul lor, experții IKAR prognozează o majorare a suprafeţei cultivate cu 200-250 mii hectare, datorită rentabilităţii înalte a acestei culturi. Ritmul cu care sunt însămânţate suprafeţele este satisfăcător.

Totuși, din cauza condiţiilor climaterice nefavorabile din regiunea Sibiriei, se înregistrează o uşoară abatere de la termenii optimi de semănat, unde sunt însămânțate doar 19% din suprafaţa prevăzută, ceea ce constituie 86 mii de ha.

În același timp, în Districtul federal central și în regiunea Volga, lucrările merg în toi, deja au fost semănate 229 mii de hectare (83% din suprafața planificată) și respectiv 94 mii de hectare (44%).

‹ adv ›

De asemenea, în acest sezon, agricultorii din regiunea Moscovei au semănat, pentru prima dată, 2,5 mii hectare de rapiță de toamnă, care a suportat bine iernarea și se planifică a fi recoltată în termeni sau chiar mai devreme. În cazul unei productivităţi înalte, autoritățile din regiune intenționează să extindă
suprafeţele cultivate cu rapiţă de toamnă.

‹ adv ›

Advertoriale

‹ adv ›
‹ adv ›

Comentează

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›

Recomandate

‹ adv ›