(foto, video) „Îmi doresc să fiu un exemplu pentru toți cetățenii”. Mai mulți tineri din Pojăreni au plantat trandafiri în localitate

SB_0474 (1)

Cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, 10 Tineri Ambasadori Europeni din Moldova au organizat o acțiune de plantare a trandafirilor și colectare a gunoiului din parcul școlii împreună cu elevii, activiștii locali și sătenii. Evenimentul a avut loc pe 3 iunie în satul Pojăreni. Drept scop a servit dorința de a implica tinerii în protejarea mediului înconjurător.

„Astfel de acțiuni trebuie organizate pentru a schimba modul de gândire și comportament al oamenilor în raport cu mediul înconjurător și pentru a promova în țara noastră o atitudine prietenoasă cu mediul. Am ales implicarea în această inițiativă, deoarece cel mai bun exemplu poate fi dat prin realizarea unei acțiuni, astfel, îmi doresc să fiu un exemplu pentru toți cetățenii și în special pentru tinerii din țara noastră”, spune Mihaela Popa.SB_0399 (1)

„Ziua Mondială a Mediului reprezintă o oportunitate pentru societatea din Moldova, dar mai ales pentru tineri, de a deveni mai solidari cu problemele ecologice din țară și de a participa activ la soluționarea acestora, începând de la nivel local. Personal, îmi doresc o schimbare de atitudine față de realitățile ecologice precare din Moldova și prin intermediul acțiunilor întreprinse de Tinerii Ambasadori Europeni din Moldova, ne propunem să schimbăm această percepție și să contribuim la îmbunătățirea mediului înconjurător”, spune Radu Danu.

Tinerii Ambasadori Europeni vor realiza o serie de acțiuni de implicare civică în țările Parteneriatului Estic în cadrul Zilei Mondiale a Mediului (5 iunie). Acțiunile vor avea loc între 2 și 10 iunie 2018 și vor cuprinde activități de plantare. Prin această activitate se dorește sensibilizarea opiniei publice privind rolul UE în domeniul protecției mediului și promovarea unui stil de viață mai ecologic în țările din cadrul Parteneriatului Estic. Aceștia vor colabora direct cu publicul local, apelând la comunități locale precum, elevi, ONG-uri, studenți.SB_0474 (1)

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente