01:45:52 20.04.2024
Stiri

Întâlnire James Pettit - Pavel Filip: Premierul de la Chișinău, recunoscător SUA pentru sprijinul acordat R. Moldova în domeniul securității, justiției și economiei

Politică 04.06.2018 17:30 Vizualizări1986 Autor: Ziarul National
Întâlnire James Pettit - Pavel Filip: Premierul de la Chișinău, recunoscător SUA pentru sprijinul acordat R. Moldova în domeniul securității, justiției și economiei


Autoritățile de la Chișinău sunt determinate pentru a avansa în continuare pe calea integrării europene, iar sprijinul SUA în domenii precum securitatea, justiția și economia este extrem de important, a declarat premierul Pavel Filip la o întrevedere avută astăzi cu Ambasadorul SUA în R. Moldova, James Pettit.

Un comunicat de presă al Guvernului anunță că cei doi oficiali au discutat despre pPerspectivele dialogului strategic moldo-american și evoluțiile în cooperarea dintre cele două state, exprimându-și convingerea că schimbul de vizite la nivel înalt și menținerea unei comunicări permanente imprimă o dinamică ascendentă relațiilor moldo-americane.

„În discuții, prim-ministrul s-a referit la acțiunile Executivului în realizarea agendei de reforme, inclusiv prin prisma îndeplinirii condiţionalităţilor pentru recepționarea asistenţei macrofinanciare din partea UE. (...) La rândul său, Ambasadorul SUA la Chișinău a apreciat eforturile Guvernului în realizarea reformelor, beneficiile cărora vor fi resimțite în mod direct de cetățeni. James Pettit a reconfirmat sprijinul SUA pentru realizarea programelor de modernizare a Republicii Moldova”, cităm din comunicatul Executivului.

Printre subiectele discutate de premier cu Ambasadorul SUA se numără și progresul spre reformele necesare pentru integrarea europeană şi pentru programul Fondului Monetar, enumeră un comunicat de presă al misiunii diplomatice americane.

„Ambasadorul i-a mulţumit premierului şi Guvernului Republicii Moldova pentru eforturile depuse în realizarea progreselor înregistrate în procesul de reglementare transnistreană în format 5+2 şi a încurajat îndeplinirea rapidă a obiectivelor propuse. Interlocutorii au discutat rolul Guvernului în organizarea alegerilor parlamentare, şi Ambasadorul a îndemnat Guvernul şi coaliţia de guvernare să întrunească standardele democratice în perioada preelectorală, pe durata campaniei electorale, cât şi în timpul alegerilor”, se arată în comunicatul Ambasadei SUA.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md