Democrații încearcă să-și adjudece victoria lui Andrei Năstase: Am făcut apel la cetățeni să dea un vot împotriva socialiștilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Partidul Democrat din Moldova încearcă să-și adjudece o parte din meritul pentru victoria lui Andrei Năstase, candidatul Partidului Platforma Demnitate și Adevăr, la funcția de primar general al municipiului Chișinău, menționând că „a făcut apel la cetățeni încă dinaintea începerii campaniei electorale, dar și în timpul campaniei, să dea un vot împotriva socialiștilor, dar și a liberalilor, care au distrus capitala”. Asta deși, acest îndemn fusese anunțat doar înaintea primului tur de scrutin, în timp ce, înainte de cel de-al doilea, democrații luase decizia de a ține secret opțiunea de vot.

Partidul de guvernământ însă a evitat să-l felicite pe Andrei Năstase cu ocazia victoriei obținute, felicitând doar „toți alegătorii care s-au prezentat la vot în primul și al doilea tur al alegerilor pentru Primăria Chișinău”, care și-au exprimat votul „categoric pentru menținerea capitalei pe calea de dezvoltare pro-europeană”. „Chiar dacă votul a fost și unul puternic geopolitic, semnalul important dat în realitate de alegătorii din capitală este că Republica Moldova rămâne un stat cu aspirații europene și cu dorință de modernizare”, se arată într-un comunicat emis de formațiune în această dimineață.

PDM și-a exprimat speranța ca „măcar după aceste rezultate, în CMC să aibă loc o schimbare de atitudine și să se lucreze pentru Chișinău, nu împotriva lui, sa se pună punct luptelor și intereselor politice de orice fel”.

Cât ține de decizia „de a nu înainta candidat în aceste alegeri pentru Chișinău” democrații o consideră a fi „una corectă politic”, iar „primăria capitalei revine acum unor forțe politice de opoziție”, lucru care este „de bun augur pentru echilibrul de putere dintr-un stat, dar și pentru faptul că opoziția de dreapta are acum posibilitatea să-și asume o importantă responsabilitate și să muncească pentru oameni, să demonstreze rezultate prin acțiuni”.

„Partidul Democrat din Moldova remarcă modul democratic în care s-au desfășurat aceste alegeri pentru Primăria Chișinău, în ciuda multiplelor speculații care s-au făcut atât înainte de primul tur, cât și înaintea celui de-al doilea. Ce dovadă mai bună de alegeri libere poate să existe decât aceea că opoziția, care s-a plâns permanent de fraudare, le-a câștigat?! Este, de asemenea, un aspect din care se desprind concluzii importante după alegerile din capitală”, se arată în comunicatul democraților.

Nu în ultimul rând, PDM și-a exprimat speranța că, odată cu încheierea alegerilor din Chișinău, se va încheia „perioada de instabilitate politică din capitală și Primăria se va ocupa neîntârziat de rezolvarea multiplelor probleme din oraș”. „Cetățenii au așteptări foarte mari după aceste alegeri, așteaptă de ani de zile sa se rezolve probleme importante din capitală”.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...