(video) Noul BMW Z4. Primele detalii oficiale

Noul BMW Z4 este aproape de lansare şi nu îşi va schimba denumirea în Z5 după cum s-a vehiculat anterior. Dovada? Constructorul bavarez a dezvăluit primele detalii oficiale despre decapotabila sportivă, împreună cu imagini foto şi video în care vedem un prototip de teste “alergând” pe poligonul de teste Miramas a BMW din sudul Franţei.

Bavarezii declară că exerciţiile pe care le face pe circuit se concentrează pe reglarea fină a şasiului, suspensiei şi tracţiunii. Totodată ne confirmă că versiunea de vârf se va numi Z4 M40i!

Modelul M Performance va avea un nou motor extrem de puternic cu şase cilindri în linie, o punte faţă dezvoltată de la zero, o suspensie sportivă cu amortizoare controlate electronic, jante din aliaj ușor cu anvelope cu o configurație elastică, sistem sport de frânare M și un diferenţial spate cu sistem de blocare electronic.

“Conceptul de vehicul al noului BMW Z4 este adaptat în mod constant la dinamica agilității și a conducerii. Nivelul ridicat de rigiditate a corpului și a suspensiei oferă baza perfectă pentru o configurație care garantează calitățile performanței unei mașini sport autentice în ceea ce privește precizia de direcție, precum și accelerația longitudinală și transversală”, a explicat Jos van As, vice preşedinte BMW Driving Dynamics.

Vezi şi: (foto) Oficial! Noul BMW Seria 8 Coupe va fi prezentat peste o lună. Primul teaser

BMW spune că, la fel ca renumitul Nurburgring, centrul de testare Miramas oferă condiții perfecte pentru noul Z4 pentru a-și demonstra potențialul dinamic al conducerii. Folosit de BMW pentru a dezvolta și testa noi modele de peste 30 de ani, facilitatea franceză cuprinde o pistă lungă şi ovală de asfalt și o șosea pentru teste de mare viteză, precum și piste pentru slalom, serpentină și mici circuite pentru teste pe diverse tipuri de suprafețe.

Acestea sunt utilizate în prezent pentru analiza detaliată și optimizarea accelerației, a direcției și a răspunsului la frânare a noului roadster. De exemplu, forma finală a suspensiei adaptive M, care interacționează cu diferenţialul spate cu alunecare limitată, este dezvoltată pe un circuit care este de asemenea utilizat pentru teste de către subdiviziunea BMW Motorsport.

A doua generație a modelului Z4 E89 nu a fost apreciată ca fiind cea mai bună mașină de tip roadster, însă acum BMW promite că va fi mai dinamic. Bavarezii spun că testele de până acum au indicat că a treia generație Z4 “va oferi o creștere tangibilă în flerul sportiv”.

Compania mai menţionează că noua decapotabilă va fi oferită cu un acoperiş moale din materiale textile, care îl va înlocui pe cel pliabil metalic de pe E89. Detaliul va introduce îmbunătățiri eficiente în ceea ce privește manipularea agilă, spontaneitatea și precizia la schimbarea direcției și accelerarea într-un stil dinamic, fără jertfe în ceea ce priveşte confortul.

Noua generaţie BMW Z4 ar trebui să fie lansată până la sfârşitul acestui an, iar ținta sa este destul de precisă – Porsche 718 Boxster.

Vezi şi: (foto/video) Premieră la Pebble Beach: BMW Concept Z4

GALERIE FOTO:

Cmentariile sunt închise

https://jdih.sumbawakab.go.id/ https://perpus.pn-wates.go.id/ https://si-asik.tubaba.go.id/assets/kygacor/ https://surat.sumbawakab.go.id/upload/