Andrei Năstase, noul primar de Chișinău. Ion Ceban: Îl voi aștepta zi de zi la Primărie

Andrei Năstase, candidatul Platformei DA, a câștigat alegerile locale noi pentru funcția de primar general de Chișinău. După procesare a 99 la sută din procesele verbale, Andrei Năstase a fost votat de 52,55 la sută de alegători, iar contracandidatul său socialistul Ion Ceban – 47,42 la sută.

Imediat după prezentarea rezultatelor parțiale, Ion Ceban a susținut o conferință de presă în care le-a mulțumit alegătorilor săi. Ion Ceban a spus că a făcut o campanie bună, dar că, în opinia sa, la acest scrutin votul a fost unul mai mult politic și geopolitic.

Cred că și în acest scrutin votul a fost unul mai mult politic și geopolitic. Iar în Chișinău sunt probleme reale, care trebuie rezolvate zi cu zi.  Vreau să-l felicit pe Andrei Năstase cu această victorie. Să-i urez succes în implementarea programului pe care și l-a propus, a declarat Ceban.

Acesta a spus că el își va continua activitatea în consiliul municipal și va fi alături de locuitorii capitalei. Mai mult, Ceban a spus că îl va aștepta zi de zi pe noul primar, cu începere de la ora 8.00.,

Eu voi alături de chișinăuieni și vom susține orice proiect economic și social, așa cum am făcut până acum. Îl voi aștepta zi de zi la Primărie, începând cu ora 8.00. Sper să nu întârzie, a spus Ceban..

Totodată, Ion Ceban a precizat că nu exclude că, peste un an, se va revedea cu Andrei Năstase, la următoarele alegeri ordinare pentru funcția de primar.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.