/LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 765: Atac masiv și copil de 5 ani, rănit. Un avion militar rusesc s-a prăbușit în mare

/VIDEO/ Cameră de supraveghere în spatele urnelor de vot. Promo-LEX semnalează noi încălcări în turul II

03 iunie 2018, ora 20:28

În total s-au înregistrat opt astfel de cazuri în mai multe secții de vot din sectorul Centru, Botanica și Rîșcani.

Printre încălcări mai puțin obișnuite, Promo-LEX semnalează:
– SV 27 Botanica. Prezența unei camere de supraveghere (instalată pe perete) în spatele urnelor de votare.
– SV 213 Rîșcani. O persoană necunoscută s-a prezentat la SV pentru a înregistra 5 cereri privind votarea la locul aflării. Această persoană a declarat că este rudă cu persoanele în numele cărora a dorit să depună cererile. Însă la SV sa prezentat și o rudă a acelor persoane care a declarat că cu câteva zile în urmă acestea a fost contactate și li s-a cerut să le ofere niște informații cu caracter personal.
– SV 212 Centru. Un alegător (cu necesități speciale) a fost adus cu un automobilul. Acesta se afla în imposibilitate de a intra în secția de votare. Președinta a decis să ia foaia din listele electorale unde domnul este înscris, un buletin de vot și urna mobilă și a ieșit înafara SV unde se afla alegătorul. Respectiv acesta a votat, fiind vizibilă alegerea acestuia.
– SV 15 Botanica. Un alegător a semnat în listă, însă a refuzat să i se aplice ștampila în buletin. Drept urmare, alegătorului nu i-a fost permis să voteze.

Promo-LEX semnalează și cinci cazuri de agitație electorală, în imediata apropiere a secțiilor de votare. La Botanica, observatorilor li s-a prezentat informații care confirmă că reprezentanții unor partide fac campanie din ușă în ușă prin care invită oamenii să iasă la vot.

De asemenea, Postică susține că au fost semnalate și primele cazuri de violență și intimidare. Într-o secție de vot de la Botanica – doi alegători au fost indignați că în adresa unde locuiesc ei este inclusă la reședință altă persoană, au ridicat și a fost necesară intervenția poliției. La o altă secție de vot un cetățean s-a arătat nemulțumit că este indicat la o adresă juridică.

Postică a mai spus că au fost depistate și mai multe deficiențe în listele electorale: persoane decedate, lipsa unor persoane din liste, necorespunderea domiciliului etc. Și o altă încălcare este fotografiere a buletinelor de vot.

Abonează-te la știri pe e-mail

TV8.md este site-ul de știri din Republica Moldova cu noutăți sociale, politice și economice de ultima oră, meteo astăzi, emisiuni, interviuri și investigații.
TiktokFacebookInstagramYoutubeTelegram

© 2024 TV8.md. Preluarea materialelor publicate pe tv8.md se face doar cu citarea sursei și prin intermediul unui link activ către pagina articolului.

FacebookInstagramYouTubetwittertelegramtelegram