Funcție nouă pentru dispozitivele Apple. Ce secțiune va include sistemul de operare iOS12

Apple-2-1
Foto: Wccftech

Tehnologia a ajuns mult prea departe şi a intrat cu totul în viaţa noastră. Într-o perioadă în care dependenţa de smartphone-uri a atins cote alarmante, giganţii din domeniu încep să schimbe tacticile şi să îi ajute pe oameni să îşi conştientizeze viciile. Noul sistem de operare de al Apple, iOS 12, va încerca să îi facă pe oameni să mai lase telefonul din mână.

Potrivit Bloomberg, iOS 12, care va fi dezvăluit săptămâna viitoare, va include în setări o nouă secţiune intitulată Sănătate Digitală. Aceasta va include o serie de instrumente menite să le arate oamenilor cât timp petrec pe telefon zilnic.

Este de altfel un model preluat de la Google, care a anunţat la rândul său că încearcă să creeze un echilibru între tehnologie şi viaţa personală.  La începutul acestei luni, Google a anunțat că Android P este dezvoltat cu accent pe bunăstarea digitală. Acesta va include un meniu de setări orientat spre utilizator, conceput să îi arate cât timp ţine telefonul în mână. Ba chiar va arăta şi de câte ori telefonul este deblocat pe parcursul zilei.

Ar putea fi totuşi un pariu pierzător având în vedere că un studiu recent a confirmat că petrecem în medie 5,8 ore pe internet în fiecare zi. Iar dacă noile aplicaţii ne vor confirma că depăşim acest prag, ar fi îngrijorător atât pentru noi, cât şi pentru producători, scrie digi24.ro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente